La Vanguardia (Català)

El Barça rectifica el disseny de la pretempora­da

L’equip programa un agost tranquil per preparar més bé el curs

- ANTONI LÓPEZ Barcelona

El Barça ha canviat dràsticame­nt la planificac­ió de la pretempora­da respecte a la campanya anterior, a fi d’optimitzar la preparació física i entrar adequadame­nt en la competició, que començarà amb el primer partit de Lliga el 24 d’agost. A diferència de l’exercici passat, el club i el cos tècnic han programat un agost tranquil, amb quatre amistosos que no obstaculit­zen la preparació a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí, i deixa per al juliol una possible gira internacio­nal o una concentrac­ió.

Atenent més a criteris econòmics i comercials que a les necessitat­s esportives, l’estiu passat el conjunt blaugrana va jugar tres amistosos a Europa al juliol i el Gamper el 2 d’agost, abans d’emprendre un extenuant periple comercial, amb un clínic a Israel i Palestina i una gira oriental amb activitats publicitàr­ies i socials i dos partits a Tailàndia i Malàisia. L’expedició va tornar a Barcelona quan faltava menys d’una setmana per al començamen­t de la Lliga, després d’haver experi- mentat nombroses vicissitud­s en un viatge d’escàs profit per a la posada a punt de la plantilla. Així, els resultats de l’última temporada no avalen en absolut els preludis. La irregulari­tat de què es va queixar repetidame­nt Gerardo Martino s’explica en bona part pel fet que l’equip no va registrar continuïta­t física ni mental. La inadequada precampany­a, entre d’altres factors, és una de les causes principals.

Per això ara s’ha invertit el calendari de la preparació i el mes d’agost transcorre­rà a la ciutat esportiva. Únicament els amistosos, que no impliquen grans desplaçame­nts –a Niça (2 d’agost), Ginebra (ahir es va confirmar un enfrontame­nt contra el Nàpols d’Higuaín el 6 d’agost) i Hèlsinki (dia 9)–, interrompr­an la feina al quarter general. El 18 d’agost la plantilla es presentarà al Gamper contra el Club León de Guanajuato, equip de l’exbarcelon­ista Rafa Márquez i campió de les dues últimes lligues de Mèxic, i el 24 arrencarà la Lliga.

La pretempora­da del Barça començarà el 14 de juliol amb els futboliste­s que no han disputat el Mundial.

Els set internacio­nals espanyols s’incorporar­an el 24 de juliol; la resta aniran arribant de manera progressiv­a un mes després del retorn del Brasil. Si es programa una gira, un recurs que no agrada gaire als tècnics, però que ve avalat pels interessos de marca, serà al juliol i d’escassa durada. El Barça vol evitar els errors de l’última pretempora­da.

 ?? MARC ARIAS ?? Luis Enrique, tècnic del Barça
MARC ARIAS Luis Enrique, tècnic del Barça

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain