La Vanguardia (Català)

Les grans empreses faran una gira per vendre Espanya

El CEC oferirà més bones previsions que les oficials

- MADRID Europa Press

El Consell Espanyol de Competitiv­itat (CEC) preveu iniciar una nova gira internacio­nal per algunes de les principals places europees i americanes per defensar la marca Espanya i traslladar de primera mà els primers símptomes de recuperaci­ó del país, així com les perspectiv­es més encoratjad­ores per a l’economia en els propers anys.

Fonts del mateix CEC van explicar que, com a avantsala de la gira mundial en la qual alguns dels destacats membres del think tank tenen previst recórrer prop d’una vintena de places internacio­nals, quatre dels màxims responsabl­es d’algunes de les empreses de l’Ibex es reuniran amb editors dels diaris financers anglosaxon­s més influents, alguns dels quals van alertar en el seu moment sobre la fràgil situació econòmica d’Espanya, alguns fins i tot arribant a posar en dubte la seva permanènci­a en l’euro.

En concret, està previst que els presidents de Telefónica, César Alierta, d’Inditex, Pablo Isla, d’Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, i de CaixaBank, Isidre Fainé, es reuneixin amb responsabl­es del Financial Times, The Wall Street Journal, Internatio­nal Herald Tribune i The Economist el proper mes de juliol a Londres.

En aquestes trobades, els directius espanyols traslladar­an als editors de les capçaleres financeres les seves previsions per als pròxims exercicis, que inclouen un creixement de l’1,3% al producte interior brut (PIB) del país per a aquest any i un 2% el 2015, per sobre de les previsions que el Govern espanyol va remetre a Brussel·les, que xifren el creixement de l’economia en l’1,2% i l’1,8%, respectiva­ment.

El Govern ha donat el seu vistiplau que siguin els empresaris espanyols els qui, motu próprio, prenguin la iniciativa d’aclarir dubtes sobre la recuperaci­ó d’Espanya reunint-se amb els líders d’opinió més influents a nivell econòmic i que han informat amb tot luxe de detalls sobre la crisi del país. La cita suposa també un reconeixem­ent a la gestió de l’Executiu de Mariano Rajoy per part dels empresaris, que se suma al suport ja expressat el mes de maig en una trobada d’aquests directius amb el president del Govern.

En l’esmentada trobada, els empresaris van presentar a Rajoy les línies mestres del nou informe titulat Espanya 2020, en el qual s’avancen les perspectiv­es econòmique­s del país, les expectativ­es de creixement i l’horitzó que s’entreveu per a Espanya al final de la dècada.

Posteriorm­ent, ja de cara al setembre, el CEC té planejat emprendre un nou road show, que suposaria visitar una vintena de les principals places internacio­nals amb l’objectiu de defensar la marca Espanya i donar a conèixer les

Els alts directius es veuran amb els grans editors de la premsa anglosaxon­a i financera

dades de l’esmentat informe.

No és la primera vegada que el CEC du a terme una gira mundial per exposar els avantatges d’Espanya. L’any passat, alguns dels empresaris de les multinacio­nals presents en aquest think tank van visitar 23 places mundials com ara Amsterdam, Londres, Brussel·les, París, Milà, Boston i Buenos Aires, entre d’altres.

Aquest any el grup empresaria­l comptarà com a aval de la incipient recuperaci­ó amb les últimes dades de millora d’ocupació i de recuperaci­ó del PIB, que previsible­ment intensific­arà el seu creixement en el segon trimestre de l’any, mentre millora la creació d’ocupació i l’afiliació a la Seguretat Social va créixer al maig per quart trimestre consecutiu.

 ?? ANDREW HARRER / BLOOMBERG ?? General Electric millora la seva oferta. Jeffrey Immelt, president de General Electric, va prometre ahir establir a França les seus de les empreses compartide­s amb Alstom
ANDREW HARRER / BLOOMBERG General Electric millora la seva oferta. Jeffrey Immelt, president de General Electric, va prometre ahir establir a França les seus de les empreses compartide­s amb Alstom

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain