La Vanguardia (Català)

Un any d’esperança

La fundació creada per l’Obra Social La Caixa per dur a terme acció social directa compleix el seu primer aniversari

-

Sempre hi ha un motiu per somriure. Aquest és el missatge que es llegeix en una de les parets del Centre Comunitari de la Fundació de l’Esperança, creada per La Caixa per aglutinar els programes de lluita contra la pobresa i l’exclusió impulsats per la seva Obra Social. Un any després de posar-se en marxa, la Fundació de l’Esperança ha atès més de mil persones en situació de risc o d’exclusió.

Entre elles, destaquen famílies amb ingressos insuficien­ts per cobrir les seves necessitat­s bàsiques, amb adults en situació d’atur de llarga durada i menors al seu càrrec. Tenen formació bàsica i baixa qualificac­ió profession­al, així com escasses xarxes de suport i desconeixe­ment sobre l’accés als recursos. També han estat ateses famílies monoparent­als amb aquestes caracterís­tiques, persones immigrants sense ingressos i persones grans en risc social i de salut, entre altres col·lectius.

“Creem aquesta fundació amb la voluntat de donar un pas endavant en la nostra acció social. Volíem acostar encara més als ciutadans que passen per situacions de dificultat i, un any després, ja amb resultats a la mà, podem dir que hem corroborat la necessitat de seguir treballant en aquesta línia per arribar encara a més persones”, explica Isidre Fainé, president de La Caixa i de la Fundació La Caixa.

La Fundació de l’Esperança ofereix itineraris d’inclusió social individual­itzats que acompanyen als seus usuaris.

Els itineraris que ofereix el Centre Comunitari, situat al cor del barri Gòtic de Barcelona, es divideixen en quatre fases: acollida i informació, diagnòstic, pla de treball personalit­zat i seguiment. En funció del diagnòstic realitzat, a grans trets els usuaris reben suport en els àmbits següents: béns bàsics (ajudes per a l’alimentaci­ó, roba, higiene infantil i equipament escolar), suport familiar, assessoram­ent i acompanyam­ent en la recerca de feina i formació en oficis.

Aquesta atenció es canalitza a través de diferents projectes de l’Obra Social La Caixa, com ara CaixaProin­fància (atenció a famílies amb nens en situació de dificultat), Incorpora (integració laboral de col·lectius desfavorit­s) i Violència: Tolerància Zero (acompanyam­ent a víctimes de violència de gènere), entre d’altres.

 ??  ?? LA CELEBRACIÓ DEL PRIMER ANIVERSARI VA INCLOURE L’ORGANITZAC­IÓ D’UNA RONDA DE CITES RÀPIDES PER TROBAR FEINA
LA CELEBRACIÓ DEL PRIMER ANIVERSARI VA INCLOURE L’ORGANITZAC­IÓ D’UNA RONDA DE CITES RÀPIDES PER TROBAR FEINA
 ??  ?? ISIDRE FAINÉ, PRESIDENT DE LA CAIXA, CONVERSA AMB UNA DE LES BENEFICIÀR­IES
ISIDRE FAINÉ, PRESIDENT DE LA CAIXA, CONVERSA AMB UNA DE LES BENEFICIÀR­IES

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain