La Vanguardia (Català)

Activitats per a totes les edats

-

Entre els projectes que es desenvolup­en al Centre Comunitari en el marc de programes de l’Obra Social, destaca Aprendre junts, créixer en família, dirigit a llars en risc d’exclusió i/o pobresa atesos pel programa CaixaProin­fància. Es tracta de llars que, per diferents circumstàn­cies, necessiten ajuda per potenciar les seves capacitats parentals. Fins ara, hi han participat 18 famílies de CaixaProin­fància i 7 famílies del programa de voluntaria­t corporatiu de l’Obra Social La Caixa.

CiberCaixa. Quedem després de classe és un programa d’acollida per a nens i nenes de 6 a 14 anys que té per finalitat oferir-los un entorn educatiu no formal en horari extraescol­ar i períodes de vacances. La CiberCaixa també acull el projecte Tens talent, l’objectiu del qual és el descobrime­nt de capacitats per contribuir a potenciar-les. Aquest any han pres part en el programa 25 nens i nenes.

En el servei maternoinf­antil, que té com a objectiu acompanyar en l’establimen­t del vincle maternofil­ial i oferir conei- xements pràctics i teòrics en relació amb la cura i l’atenció del nen, han participat fins al moment 40 mares amb els seus nadons.

D’altra banda, el Punt Incorpora, en el marc del programa homònim de l’Obra Social La Caixa, se centra en el foment de la contractac­ió de persones desfavorid­es. Aquest servei d’assessoram­ent i acompanyam­ent laboral ja ha facilitat un lloc de treball a 31 usuaris de la Fundació de l’Esperança. També s’ha impulsat un Punt d’Autoocupac­ió, que ha atès més de 70 persones.

En aquesta mateixa línia, actualment s’estan realitzant dos cursos de formació prelaboral de 300 hores cadascun: auxiliar de vendes i atenció al client, i petits arranjamen­ts. Fins ara, han comptat amb la participac­ió de 80 alumnes, que realitzen 200 hores teòriques i 100 hores pràctiques en empreses.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain