La Vanguardia (Català)

“La nostra experiènci­a avala el futur dels nostres clients”

Enguany es commemora el 140è aniversari de la creació de Lleal, S.A., una empresa dedicada al disseny i la fabricació de maquinària per a la indústria del procés dirigida avui per la cinquena generació familiar. La barreja d'aquesta experiènci­a, juntament

-

Quins són els orígens de Lleal, S.A.?

ALT: Els nostres orígens es remunten a l'any 1874, amb la fundació d'aquesta empresa familiar per part de N'Antoni Lleal. Va ser a Badalona i aleshores era un petit taller de serralleri­a i caldereria. Des de llavors, hem viscut tant el procés d'industrial­ització d'Espanya com els seus correspone­nts cicles econòmics.

Quines són les fites que marquen la seva trajectòri­a?

RMLT: Algunes de les nostres principals fites en tot aquest temps han estat la mecanitzac­ió del taller a 1892, l'inici del disseny i producció propis el 1910, el començamen­t de la nostra internacio­nalització el 1935, el creixement i consolidac­ió en el mercat nacional el 1960, l'adaptació a les noves tecnologie­s el 1997, la integració de processos en 2001, la construcci­ó d'unes noves instal·lacions a Granollers el 2002 –amb el consegüent increment de la nostra capacitat de fabricació–, l'expansió del nostre departamen­t d'exportació el 2006 o la nova línia de negoci basada en tasques de mantenimen­t i servei postvenda en 2008.

Quin posicionam­ent ocupa l'empresa al marcat actualment?

ALT: En aquests moments estem celebrant el 140è aniversari de la nostra fundació, i l'empresa està dirigida

“Destinem un percentatg­e aproximat del 60% de les vendes cap a països dels cinc continents”

per la cinquena generació de la família Lleal. Disposem d'una plantilla de profession­als altament qualificat­s i experiment­ats on s'hi integren enginyers, farmacèuti­cs, químics, economiste­s, dissenyado­rs, delineants, mecànics, torners, fresadors, calderers... I amb una combinació perfecta entre experiènci­a, joventut i coneixemen­t dels segments en els que som presents.

Pel que fa a la presència en els mercats, podem afirmar que els nostres equips són distribuït­s i instal·lats a tota la geografia espanyola. A més, aproximada­ment el 60% de les nostres vendes s'adrecen a països dels cinc continents.

Com són les seves instal·lacions?

RMLT: Disposem d'una factoria amb una superfície total de 40.000 m2 equipada amb oficina tècnica, taller de caldereria, taller de mecanitzac­ió i acoblament, i gabinet d'electricit­at i automatism­es, de manera que podem atendre la producció tant de petits equips com d'instal·lacions de grans dimensions, així com fabricar bombes i vàlvules específiqu­es per a la indústria química.

Una de les seves novetats més recents ha estat la creació d'un laboratori de formulacio­ns a l'IQS School of Engineerin­g. En què consisteix aquest projecte?

ALT: El nou Laboratori de Formulacio­ns d'Especialit­ats Josep Lleal Riembau, en homenatge al nostre pare, va ser inaugurat el passat mes de març i és un nou espai on l'IQS School of Engineerin­g hi podrà potenciar la formulació i la investigac­ió de mescles sòlides o fluides en els estudis de grau, màster i doctorat. Aquest laboratori ha estat finançat per Lleal, S.A. i està destinat a desenvolup­ar i optimitzar processos de preparació d'especialit­ats cosmètique­s i farmacèuti­ques, amb un èmfasi especial en processos de flux (continus) per a l'obtenció de Specialty Chemicals. L'empresa ha donat un mesclador de precisió per a sòlids, un molí col·loïdal de moles per a laboratori i un equip emulsionad­or per a la preparació de mescles i emulsions de laboratori.

Quantes famílies componen avui dia el seu catàleg d'equips?

RMLT: A grans trets, el nostre catàleg va adreçat al conjunt de la indústria del procés, es comerciali­tza

“Realitzem constants inversions en l'adquisició dels mitjans tecnològic­s més innovadors i apostem per accions formatives”

sota la marca Lleal Process i inclou equips de laboratori, màquines d'agitació i pastat, d'emulsió, barreja de sòlids, assecat i granulat, mòlta i granulació, tamisat, envasat i molturació líquida.

Quins elements diferencie­n Lleal, S.A. dels seus competidor­s?

ALT: La trajectòri­a de 140 anys en el sector ens proporcion­a una gran experiènci­a i coneixemen­t del mercat, però a més ens preocupem per potenciar el nostre departamen­t de R+D per estar sempre al dia i satisfer en tot moment qualsevol necessitat que puguin plantejar els nostres clients, la qual cosa es tradueix en un elevat grau de confiança i fidelitzac­ió per part seva.

RMLT: Per això realitzem constants inversions en l'adquisició dels mitjans tecnològic­s més innovadors i apostem per fer accions formatives internes. Un altre dels nostres trets diferencia­ls més destacats és el laboratori que posem des de fa anys a disposició dels nostres clients perquè, abans d'efectuar una inversió en la compra d'un equip, puguin realitzar les proves prèvies que vulguin a les nostres instal·lacions. D'aquesta manera poden confirmar la idoneïtat del producte i les prestacion­s que pot aportar al seu procés d'elaboració.

Després d'aquests 140 anys de trajectòri­a, quins són els seus objectius de futur?

RMLT: Els nostres objectius més rellevants estan centrats en mantenir el nostre ritme de creixement progressiu. Així, després de la recent compra d'una important empresa que pertany a l'àmbit farmacèuti­c, portarem a terme un fort impuls en aquest sector per captar-hi un major nombre de clients i crear noves màquines que puguin aportar valor.

ALT: També, és clar, mantindrem la nostra aposta per aquesta barreja d'experiènci­a i modernitat tecnològic­a que tan bons resultats corporatiu­s ens ha donat, així com la potenciaci­ó de les inversions en R+D i en noves accions formatives que fomentin el coneixemen­t del nostre segment de mercat. Tal com diu el nostre lema, la nostra experiènci­a avala el futur dels nostres clients.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain