La Vanguardia (Català)

Xavi deixa el Barça i sospesa anar a Qatar

El cervell de l’equip, de 34 anys, plega després de 16 temporades

- JUAN B. MARTÍNEZ

Xavi Hernández, com han fet Valdés i Puyol, ha decidit abandonar el Barça. El centrecamp­ista medita si se’n va a Qatar.

El Barça perd el cervell de tota una vida. Xavi Hernández Creus, una institució de la història blaugrana i el jugador que més partits ha disputat amb la seva samarreta, abandona l’entitat després de 16 temporades al primer equip. A un estiu de canvis moguts en tots els àmbits el Barcelona veu com una altra de les seves llegendes posa fi a la seva etapa en el club. Xavi no continuarà sense Carles Puyol al Camp Nou. Les seves passades mil·limetrades, les seves assistènci­es, el seu compromís i els títols d’una generació daurada de la qual ha estat un dels emblemes, queden per als annals. El centrecamp­ista de Terrassa, concentrat a Curitiba amb la selecció espanyola, prendrà un nou destí en la seva carrera, probableme­nt a Qatar, als 34 anys.

La confirmaci­ó d’una notícia que es veia venir en les últimes setmanes, des que Luis Enrique en la seva presentaci­ó com a tècnic barcelonis­ta es va mostrar ambigu sobre la figura de Xavi, es va certificar extraofici­alment dijous a la nit al Brasil, matinada d’ahir a Barcelona. La Vanguardia, com altres mitjans, va rebre un missatge del futbolista terrassenc. En la nota el migcampist­a anuncia la decisió de deixar el Barça i matisa que és una decisió seva i molt meditada. A més a més, dóna les gràcies per tots aquests anys de bon tracte envers ell i utilitza una de les paraules que més li agraden al costat de màquina, que és nanu.

Des d’abans que comencés el Mundial es podia intuir que alguna cosa rondava pel cap de Xavi. Que no digués en cap moment clarament que es quedaria en la nova etapa conduïda per Luis Enrique havia aixecat totes les sospites que el seu final en el club podia ser a prop. Després van anar degotant les informacio­ns i els ru-

SEMPRE AL CAMP Ha pres aquesta decisió de forma molt meditada i perquè vol continuar jugant regularmen­t

mors d’aquí i d’allà. Quan Xavi va comparèixe­r abans del debut d’Espanya davant Holanda va opinar sobre la sortida de Cesc, un altre que se’n va, que es va oficialitz­ar aquell dia, però no va parlar d’ell mateix... entre altres raons perquè quan se li anava a preguntar per això es va donar per acabada la roda de premsa. Amb tot, en unes declaracio­ns televisive­s va insistir que no diria on anirà a jugar la temporada que ve fins que no s’acabi el Mundial.

Tan bon punt liquidades prematuram­ent les opcions d’Espanya, Xavi informa de les seves in- tencions, de les que Cesc havia donat una pista en assenyalar que el seu company havia decidit prendre camins de menys responsabi­litat.

Durant aquests dies al Brasil el centrecamp­ista no ha transmès l’alegria de sempre perquè tenia dins una decisió molt transcende­nt per prendre. La de continuar al Barcelona exercint, sens dubte, un paper menor que en l’última dècada, o la de fer el que més li agrada en aquest món, jugar a futbol dia sí, dia també. Xavi opta pel segon, per continuar

LA QÜESTIÓ ECONÒMICA Les ofertes de Qatar són altes, però els cursos que li quedaven en el Barça eren els més ben pagats

vestint-se de curt amb la regularita­t que desitja.

Les ofertes que té de Qatar maregen, però no se’n va del Barcelona per un assumpte de diners. Al Camp Nou li quedaven dues temporades i eren les més rendibles a nivell econòmic. El representa­nt de Xavi, Ivan Corretja, es va reunir dimarts amb Andoni Zubizarret­a per saber quins eren els plans del club i si li facilitari­en l’adéu. Xavi té previst fer a Barcelona una roda de premsa tan bon punt torni l’expedició del Brasil. La idea seria que el terrassenc pogués tenir un comiat me-- diàtic com el que va tenir Puyol.

La notícia va córrer com la pólvora en la concentrac­ió d’Espanya, on va rebre els elogis del selecciona­dor i dels seus companys. “És la bandera en el camp d’aquest equip, ha tingut un comportame­nt boníssim”, va dir Del Bosque. “No hi haurà en la història un jugador com ell. Li devem gran part de l’èxit del futbol espanyol”, va afegir Cazorla.

Xavi, que també dirà adéu a la selecció amb aquest Mundial, s’ha endut dos mastegots esportius en poques setmanes. El 17 de

ADÉU TAMBÉ A LA ‘ROJA’ “És la bandera d’aquest equip, ha tingut un comportame­nt molt bo”, diu Del Bosque

maig, que passarà a la història com el seu últim partit com a barcelonis­ta, va ser suplent quan es decidia la Lliga davant l’Atlètic i només va entrar en el tram final. Dimecres, ni això. Xavi va estar tota l’estona a la banqueta durant l’eliminació d’Espanya contra Xile (“no el vaig treure per haver jugat malament el primer dia, sinó perquè volia més bandes i més altura”, va argumentar Del Bosque). Per a un símbol acostumat a estar sempre en l’onze ha estat molt dur.

Valdés, Puyol i Xavi ja són història del Barça.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain