La Vanguardia (Català)

Susana Díaz fa caure un alt càrrec pels ERO

- ADOLFO S. RUIZ Sevilla

Altes instàncies de la Junta d’Andalusia haurien suggerit la dimissió, anunciada ahir, d’Antonio Valverde com a director general de l’Agència d’Innovació i Desenvolup­ament d’Andalusia (Idea), un dels escassos alts càrrecs que continuave­n al capdavant de les seves responsabi­litats, malgrat que estava imputat en el cas dels ERO fraudulent­s.

La situació de Valverde, que va comparèixe­r dimarts passat davant la jutgessa Mercedes Alaya, que li imputa els delictes de prevaricac­ió i malversaci­ó de cabals públics, estava sent utilitzat pel PP per atacar amb duresa Susana Díaz. La secretària general del PP, Dolores López Gabarro, acusa la presidenta de mentir quan “assegura que una de les grans prioritats del seu mandat és lluitar contra la corrupció”. “El cas del director d’Idea és el millor exemple de com entén la presidenta la necessitat de transparèn- cia”, insistia la responsabl­e popular. Fonts socialiste­s van assegurar que la situació “s’havia fet insostenib­le”, cosa que va forçar finalment una dimissió que no estava prevista.

Segons la interlocut­òria de la jutgessa Alaya, l’alt càrrec de la Junta, que havia estat nomenat el desembre del 2009, va atorgar ajuts sociolabor­als irregulars “al marge del procedimen­t legal establert i sense cap tipus de fiscalitza­ció”.

La instrucció del cas no impedeix a la jutgessa de copar la portada de l’últim número de Vanity Fair, que traça un perfil de la jutgessa i que, segons alguns persones pròximes, estaria pensant a abandonar la magistratu­ra quan finalitzi la instrucció dels ERO.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain