La Vanguardia (Català)

Horari escolar

-

Seria hora que des del Departamen­t d’Ensenyamen­t de la Generalita­t es regulés d’una vegada la jornada reduïda que els mestres fan durant el mes de juny a canvi de les hores que dediquen a acompanyar als nens a excursions i colònies. És inadmissib­le que alguns nens gaudeixin de colònies i sortides cada any i d’altres de centres amb professors en contra per motius diversos no en puguin gaudir.

El Departamen­t d’Ensenyamen­t deixa aquest tema en mans del consell escolar, i això porta a uns enfrontame­nts pares-mestres que no ajuden gens a una bona dinàmica i un bon ambient a l’escola. No som els pares qui hem de castigar suprimint la jornada reduïda a les escoles si el professora­t es nega a fer aquestes sortides. Això ha d’estar regulat per Ensenyamen­t.

El tema del lleure és importantí­ssim en el creixement d’un infant. Com va dir el Síndic de Greuges, la supressió de les colònies i de les sortides no és la solució per pal·liar les diferèncie­s socioeconò­miques en els infants, ans al contrari, els ajuda a créixer i és un element important en la integració. Això ens portarà als pares que valorem l’educació en el lleure a escollir una escola que ens ho ofereixi. L’escola pública que tots volem hauria de tenirho en compte.

ANNA JUNCÀS I CAPDEVILA

Manresa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain