La Vanguardia (Català)

Els sindicats reclamen les hores extres promeses als Mossos per Can Vies

- E. FIGUEREDO / J. V. AROCA Barcelona

Les unitats antiavalot­s dels Mossos d’Esquadra estan embrancats amb la direcció general de la policia de la Generalita­t en una negociació a la qual els policies van després de sentir-se enganyats per l’Administra­ció. Els sindicats expliquen que Interior els va prometre hores extres per cobrir els serveis pels aldarulls de Can Vies si ampliaven horari o si s’incorporav­en a la feina en dies que no treballave­n. Fonts d’Interior expliquen que com que s’està a mitja negociació no es facilita informació sobre això per no condiciona­r-la, però avança que totes les hores que es van fer no es pagaran i que una altra part es compensarà.

No hi ha cap xifra oficial del nombre d’hores extres que els antiavalot­s dels Mossos van fer aquells dies, però diversos càlculs assenyalen que podrien ser entre 10.000 i 12.000. Això es traduiria en uns 120.000 euros, o potser una mica més.

De manera simplifica­da, les hores extres només es paguen o amb diners o amb dies lliures extra. Segons diverses informacio­ns, quan van esclatar els aldarulls de Can Vies es va fer una crida general, que incloïa agents que estaven de festa, amb l’al·licient que les hores es pagarien i ai- xí es va transmetre a les plantilles. Ara, segons els diferents representa­nts sindicals, Interior s’ha fet enrere. La irritació neix del fet que els agents no van demanar que les hores fossin pagades o que fossin compensade­s.

Mentrestan­t, les obres de reparació de l’estructura de Can Vies continuen. Les brigades de treballado­rs contractad­es per la companyia del metro estimen que hauran acabat d’aclarir de runa i assegurar l’edifici a mitjans d’aquesta setmana. Els ocupants de Can Vies han seguit diàriament les obres i confien a tornar aquesta mateixa setmana tot i que formalment van ser desallotja­ts el dia 26 passat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain