La Vanguardia (Català)

Barcelona acull l’associació mundial de zones franques

- BARCELONA Redacció i agències

L’associació mundial de zones franques preveu assolir el miler de socis el 2017. Aquesta organitzac­ió internacio­nal es va constituir el 19 de maig passat a Dubai i incorpora les zones franques de països membres de l’ONU perquè s’integrin en l’entitat i els facilita formació tècnica, estudis i estadístiq­ues en temes de la seva especialit­at.

Mohamed Alzarooni, el president de l’associació mundial, va presentar la seva organitzac­ió en roda de premsa a Barcelona acompanyat pel president de Barcelona Centre Logístic i també del delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Jordi Cornet. “El nostre equip està treballant intensamen­t per acollir noves zones franques” va explicar Alzarooni, que va afegir que la idea de crear aquesta associació va sorgir el 2008, però va quedar aparcada per la crisi, i després de tres anys de feina s’ha convertit aquest 2014 en una realitat.

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona és soci fundador de l’organitzac­ió i forma part del comitè director; d’aquesta manera s’ha convertit en l’única zona franca espanyola present en la direcció de l’associació i la prime- ra del territori continenta­l europeu. Cornet va explicar ahir en el curs de la roda de premsa que l’associació permet la coordinaci­ó de diferents zones franques i reduir costos logístics per als operadors: “Les zones franques som complement­àries en molts sentits”, va assegurar Cornet.

L’associació mundial és una entitat sense ànim de lucre, inscrita en el registre de Ginebra, però amb seu a Dubai, i té com a objectiu representa­r els interessos de les zones franques en instàncies internacio­nals, aportar coneixemen­t sobre sobre què són, establir nous convenis de col·laboració i promoure les inversions. El comitè directiu es- tà format per 15 representa­nts de zones franques del món, la vicepresid­ència l’ocupa Luis Pellerano (República Dominicana), i entre els seus vocals figura José Luis Rodríguez, director comercial del consorci. Segons Alzarooni, hi ha 3.500 zones franques a tot el món, que donen feina a més de 60 milions de persones, cosa que suposa, va afirmar, el 3% de la població mundial.

Per Alzarooni “exerceixen un paper fonamental en el desenvolup­ament econòmic dels països i hem volgut crear un paraigua que els permeti expressar els seus interessos i preocupaci­ons davant instàncies internacio­nals”, va assegurar.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain