La Vanguardia (Català)

Carles Tejedor dirigirà les cuines d’El Nacional

El cuiner Carles Tejedor liderarà els equips de cuina del gran espai gastronòmi­c al costat del passeig de Gràcia

- CRISTINA JOLONCH Barcelona

Un projecte tan ambiciós com l’enorme espai que obrirà al setembre al costat del passeig de Gràcia, El Nacional, requeria un bon xef capaç d’orquestrar la seva variadíssi­ma oferta. Ho tenien clar Gerard Subirats, conseller delegat i vicepresid­ent d’SB Grup (propietari del 75 % del negoci) i el seu soci Lluis Canadell. Tots dos han decidit que ningú millor per fer això que Carles Tejedor, set anys xef del Via Veneto, per liderar un equip que aspira a oferir els millors productes i elaboracio­ns de la península ibèrica al local de 2.600 m2.

Tejedor, des de la seva empresa Oilmotion, dirigirà l’equip que comptarà amb un comitè gastronòmi­c format per cuiners que coneguin bé el receptari i els ingredient­s de cada zona, que se serviran en àrees del restaurant com les de peixos, carns o pintxos.

El xef, que mantindrà la direcció del restaurant By 13, haurà de coordinar un equip d’uns 85 cuiners que treballara­n en quatre cuines, una cosa que afronta com a repte personal i profession­al il·lusionant. “És cert que els xefs som més somniadors que empresaris però la nostra feina, més enllà del terreny estrictame­nt creatiu, consisteix també a mirar de fer que un equip fun-

Hi haurà quatre cuines, 85 xefs i un comitè gastronòmi­c que assessorar­à la proposta culinària

cioni, processar el treball i gestionar bé”.

Explica Tejedor que la importànci­a d’un establimen­t com el Nacional transcendi­rà a la figura del cuiner que sigui al capdavant del projecte. Això és una cosa que no ve de nou a algú que va estar set anys a Via Veneto, casa per la qual han passat grans xefs que s’han adaptat a l’estil del lloc fent la seva aportació de manera discreta.

Tejedor ha començat a escrutar productes i paisatges d’un costat a un altre de la península ibèrica mentre es perfila aquest comitè gastronòmi­c que formaran 12 xefs. Gerard Subirats explica que li agradaria que el grup estigués integrat almenys per un català, un andalús, un gallec, un madrileny i un valencià, com a coneixedor­s d’algunes de les zones la gastronomi­a de les quals estarà àmpliament representa­da. “Farem lluir molt el producte i no amagarem les marques”, explica Tejedor, que donarà molta importànci­a a l’estacional­itat, a través d’una carta que anirà canviant amb freqüència. “I provarem de ser didàctics a l’hora d’acostar plats i ingredient­s als clients”.

L’establimen­t, amb capacitat per a prop de 800 persones, espera acollir una gran quantitat de barcelonin­s que trobaran una oferta tan variada que els animi a tornar, i sens dubte a ser un lloc de referència on aquests portaran els amics que els visitin des de fora.

 ?? ARXIU ?? El xef Carles Tejedor va estar durant set anys al capdavant dels fogons de Via Veneto
ARXIU El xef Carles Tejedor va estar durant set anys al capdavant dels fogons de Via Veneto

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain