La Vanguardia (Català)

El PP demana a Trias que pari la venda d’actius de Regesa a privats

- LLUÍS SIERRA Barcelona

La progressiv­a reducció d’actius de Regesa s’està duent a terme més a benefici privat que públic, segons el PP de Barcelona, que portarà el tema al proper plenari i demanarà a l’alcalde Xavier Trias que paralitzi la “venda sistemàtic­a” de béns d’aquesta empresa pública (aparcament­s i pisos, principalm­ent) a inversors particular­s.

Alberto Fernández Díaz, president del grup municipal del PP, va demanar que el que Regesa –l’empresa del Consell Comar- cal del Barcelonès– vengui al municipi de Barcelona sigui adquirit per l’Ajuntament d’aquesta ciutat, en el marc de la seva política pròpia d’habitatge i gestió d’aparcament­s. Altres béns del Consell Comarcal en altres municipis haurien de passar al Govern o una altra administra­ció, segons Fernández Díaz. El Consell Comarcal, amb grans problemes econòmics, està cridat a desaparèix­er, tal com estableix el projecte de llei de governs locals que tramita el Parlament.

Regesa ha venut l’últim any, seguint la llista desgranada ahir per Fernández Díaz, vuit aparca- ments a un fons d’inversió privat, i la gestió de quatre promocions d’habitatge de lloguer (298 habitatges) a una fundació privada. Aquests aparcament­s i pisos són en terrenys que al seu dia van ser cedits per l’Ajuntament barceloní, que només ha comprat a Regesa tres promocions de pisos.

Fernández Díaz va confirmar, d’altra banda, que en el proper plenari demanarà la reprovació de l’alcalde Trias per la gestió del conflicte i els aldarulls de després del desallotja­ment dels okupes de l’edifici de Can Vies, a Sants, el 26 de maig passat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain