La Vanguardia (Català)

La jutgessa Alaya, del cas dels ERO, a ‘Vanity Fair’

La revista afirma que es planteja deixar la magistratu­ra

- SEVILLA

La jutgessa Mercedes Alaya, que instrueix el cas dels ERO fraudulent­s d’Andalusia, és la protagonis­ta de la portada de l’últim número de Vanity Fair. Amb el titular “Alaya, la jutgessa indomable”, la revista aborda el seu passat amb testimonis d’amics íntims i assegura que, a causa de les pressions que pateix, ha pensat a abandonar la magistratu­ra quan acabi d’instruir la macrocausa dels ERO, que va començar fa tres anys i pel qual ja hi ha 183 imputats.

La publicació, que no recull declaracio­ns de la jutgessa, destaca que la instrucció del cas dels ERO “ha despertat les crítiques d’advocats, fiscals i de l’Audiència Provincial de Sevilla. Davant ells, el silenci de la jutgessa Mercedes Alaya no ha fet més que alimentar la seva llegenda”. Entre els textos destacats, es diu que ella “tenia 15 anys quan va morir el seu pare”, fet que la va deixar en estat de xoc, i que anys més tard va arribar el segon drama familiar, quan el seu germà va morir amb 34 anys. “No és una mostra de la seva independèn­cia que imputi amics i cone- guts seus i del seu marit? És insubornab­le i quadricula­da”, diu una amiga íntima de la jutgessa, nascuda a Sevilla el 1963 i amb quatre fills.

El text, il·lustrat amb fotos d’Alaya fetes per la revista al carrer, recorda que la magistrada investiga la possible malversaci­ó milionària de fons públics de la Junta d’Andalusia a empresaris, sindicats, excàrrecs del PSOE, bufets d’advocats i consultore­s.

De família adinerada i embarassad­a de la seva primera filla, va aconseguir aprovar en nou mesos les oposicions a jutge, ressalta el text. També assenyala que la jutgessa no va a cap acte social sense el seu marit, Jorge Castro, qui assegura als seus íntims que “a casa qui mana sóc jo” perquè “no podria estar al costat d’una dona que em dominés”. La revista afirma que fiscals i advocats volen frenar-la pel seu “abús de poder”. També es diu que Alaya és apolítica.

 ?? EFE ?? Alaya, dimarts a Sevilla
EFE Alaya, dimarts a Sevilla

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain