La Vanguardia (Català)

França exhibeix tot el seu potencial ofensiu

- BARCELONA Redacció

La selecció francesa va brindar un primer temps impecable per golejar Suïssa i posar un peu i mig en els vuitens de final. Un minut màgic va donar un avantatge molt còmode als jugadors de Deschamps, que es van trobar amb un 0-2 a favor en el minut 18. Giroud va picar de cap un llançament de córner llançat per Valbuena i, tot seguit, a la primera acció després de treure de centre, Benzema va aprofitar un error de Suïssa i va assistir Matuidi, que va rematar amb l’esquerra.

El gol d’Oliver Giroud, davanter de l’Arsenal, va ser el número 100 de França a la Copa del Món. Només quatre seleccions, el Brasil, Alemanya, Itàlia i l’Argentina, han marcat més gols que els bleus. El cop de cap de Giroud va ser històric com ho havia estat el gol de Lucien Laurent, el primer de França en un Mundial, el juliol del 1930, davant Mèxic (4-1). La centena francesa va quedar ben aviat ampliada amb l’encert de Matuidi i el de Valbuena el minut 40 en culminar un contraatac perfecte i rematar des de prop un centre precisamen­t de Giroud. Un 0-3 al descans era un marcador contundent, que podria haver estat fins i tot més ampli. Però Benzema va fallar un penal i Cabaye va enviar al travesser el rebuig del porter Benaglio.

Suïssa no es va desanimar, va continuar buscant els gols en la represa per millorar el seu average. Abans que ho aconseguis­sin Dzemaili i Xhaka, Benzema va aprofitar una meravellos­a passada de Pogba i Sissoko va tancar la golejada bleu. En un partit tan boig, l’última imatge va ser ben curiosa: el madridista Benzema va marcar el sisè... pocs segons després que el col·legiat hagués xiulat el final del partit.