La Vanguardia (Català)

El líder Messi i una Argentina amb pólvora

Leo volia més davanters i Sabella està disposat a posar-los

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ Curitiba. Enviat especial

Que Leo Messi mana, ningú no ho dubta. Que les seves paraules s’escolten al mil·límetre també ho sap tothom. A més, si llueix el braçal de capità i lluita al màxim com va fer en el debut davant Bòsnia els seus missatges es carreguen encara de més pes. Per això totes les apostes indiquen que avui la selecció argentina sortirà davant l’Iran amb tot el seu arsenal a dalt i que el tècnic, Alejandro Sabella, no es guardarà res i disposarà en la davantera d’Higuaín, Agüero, Di María i Messi. Tots quatre s’entenen bé i van formar junts en la segona meitat contra els bosnians, fase del matx en què l’Argentina va pujar el seu nivell després d’un primer acte molt fluix i sense cap punch.

Que el crac del Barça ha convertit aquest Mundial en la seva prioritat absoluta de la temporada era una cosa que s’intuïa però la primera demostraci­ó va ser clara. Lideratge en el camp, petició constant de la pilota, alguna cursa per recuperar la bimba i, sobretot, tres desmarcatg­es a l’espai, un d’ells quan quedaven pocs minuts, que són la prova palpable d’un Messi apassionat per aquesta cita al Brasil. De fet, fins i tot va comparèixe­r dilluns en una roda de premsa en una imatge molt poc comuna aquesta temporada. Ho va fer no per dir nimietats sinó paraules amb càrrega de profundita­t.

No va amagar, més aviat al contrari, que li havia agradat més el seu equip amb tots els atacants sobre la gespa i va elogiar també el migcampist­a Fernando Gago. La conseqüènc­ia és que es preveu que Higuaín i Gago, suplents en el debut, siguin titulars contra la selecció asiàtica. Amants dels debats com ningú, les reflexions de Messi van generar enrenou entre els mitjans argentins i so-

EL NÚMERO 1 Dins la seva selecció el crac exerceix de cap i les seves paraules són tingudes molt en compte

AMB LA GRADA A FAVOR Els argentins han convertit en una romeria l’autopista que porta al centre d’entrenamen­t

bre la pressió que havia exercit Leo en les decisions de l’entrenador. Allà van haver de sortir els seus companys, entre ells Javier Mascherano, a dir que Leo ni posa ni treu futboliste­s perquè això seria una falta de respecte al selecciona­dor.

El partit li hauria de servir a l’Argentina per millorar força les seves sensacions, per adquirir regularita­t en el seu futbol i per anar certifican­t la classifica­ció i acostant-se al primer lloc del grup. El rival sembla propici perquè Messi, que ja es va estrenar contra Bòsnia, es doni un tiberi perquè l’Iran, que va empatar en el debut contra Nigèria, és infinitame­nt inferior als albicelest­es.

Val a dir que el selecciona­dor dels iranians, Carlos Queiroz, ja ha anunciat que no continuarà en el càrrec després del Mundial per discrepànc­ies amb la seva federació. Si davant els nigerians l’Iran es va dedicar sobretot a defensar, contra l’Argentina s’espera que accentuïn la seva tàctica conservado­ra.

A la grada, la majoria serà albicelest­e, com va passar a Maracanã. Els aficionats argentins han convertit en una romeria l’autopista que porta al centre d’entrenamen­t de la selecció, als afores de Belo Horizonte. Per allà desfilen personatge­s d’allò més peculiars, amb alguns espontanis que imiten Maradona.

El matx es disputa a l’estadi Mineirão de Belo Horizonte, un camp on no va poder entrenar-se ahir cap dels equips. Així ho va ordenar la FIFA per preservar l’estat de la gespa d’una instal·lació on encara s’han de jugar cinc partits.

 ?? PETER POWELL / EFE ?? L’Argentina manté la fe en Messi per passar als vuitens de final
PETER POWELL / EFE L’Argentina manté la fe en Messi per passar als vuitens de final

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain