La Vanguardia (Català)

Els rendiments de l’estalvi tornaran al nivell del 2011

- MADRID Redacció

Els estalviado­rs que durant els últims tres anys es van estrènyer el cinturó no obtindran cap altra compensaci­ó més que la de tornar a la pressió fiscal del 2011. I no tots. La reforma exposada ahir després del Consell de Ministres preveu un retorn gradual als tipus vigents amb el govern socialista: el 19% fins a 6.000 euros i el 21% fins als 50.000 euros. Els qui superin aquesta quantitat només recuperara­n alguns punts des del 27% vigent, ja que, en lloc de tornar fins al 21%, es quedaran en el 23%.

El Govern també pretén reduir la quantitat màxima que es pot deduir cada any com a aportació al pla de pensions. Dels actuals 8.000 euros anuals es passarà a 5.000 euros amb el pretext que la immensa majoria de contribuen­ts no aporta anualment més de 4.000 euros per any. És una de les poques recomanaci­ons de l’informe dels experts que aplicarà el Govern.

A canvi, el Ministeri d’Hisenda anuncia noves fórmules per a l’estalvi que no tinguin un compromís tan a llarg ter-

Hisenda anuncia nous instrument­s, com dipòsits bancaris a més de cinc anys de termini

mini. El ministre va al·ludir ahir a tall d’exemple a dipòsits a terminis superiors als cinc anys els titulars dels quals quedaran exempts del pagament d’impostos fins que facin líquida la seva inversió i en funció de les plusvàlues obtingudes.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain