La Vanguardia (Català)

Sáenz de Santamaría adverteix Mas que és president gràcies a la Constituci­ó

La vicepresid­enta crida a “continuar junts” per treure Espanya de la crisi

- SARAGOSSA Redacció

Una vegada aprovada la llei de Consultes pel Parlament de Catalunya, la vicepresid­enta del Govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, va voler recordar a Artur Mas abans que firmi el decret per convocar el 9-N que és el president de “tots els que resideixen a Catalunya, dels que pensen una cosa o en pensen una altra”, i que ho és perquè la Constituci­ó espanyola “li dóna aquesta potestat”. Per aquesta raó, la número dos de l’Executiu espanyol va demanar al president de la Generalita­t que reflexioni abans de firmar la convocatòr­ia.

A parer de Sáenz de Santamaría, que va participar ahir al monestir de Rodanas a Épila (Saragossa) en el dia de l’Afiliat del PP d’Aragó, el PP té “molts” militants a Catalunya que se senten catalans i espanyols, i aquestes persones volen que els polítics els donin “tranquil·litat”.

També es va referir, davant d’uns 3.000 afiliats, al referèndum celebrat dijous passat a Escòcia, i que va donar la victòria al no a la independèn­cia. En la línia del que va expressar divendres el president Mariano Rajoy, la vicepresi- denta va manifestar el seu respecte pel procés escocès, atès que “ha estat un referèndum legal” acordat per totes dues parts: “A Escòcia s’ha complert la llei, que és tant com respectar la democràcia”. A parer de la dirigent popu- lar, amb el triomf del no a la independèn­cia es va reafirmar la voluntat del Regne Unit de ser “un país gran, fort en la Unió Europea, construint i no dividint”.

Sáenz de Santamaría va fer igualment una altra crida a la unitat i va instar directamen­t Mas a complir la llei: “Volem que estiguin amb nosaltres, amb els seus veïns, junts com al llarg de tota la història, gaudint, patint i traient aquest país de la crisi”, va proclamar.

En la mateixa direcció, la vicepresid­enta del Govern espanyol va apostar per una Espanya unida, “que treballa junta, que ha afrontat junta les crisis més difícils i que sempre n’ha sortit enfortida, més gran i més solidària”. I no va deixar passar l’oportunita­t de criticar l’anterior govern de José Luís Rodríguez Zapatero, i va assegurar que el PP “va agafar un país en la ruïna i avui, encara que queda molt per fer, anem pel bon camí”.

A més a més, per Sáenz de Santamaría Espanya era al caire del rescat i de l’abisme, perquè “s’havia gastat de tot i no s’havia pagat

“El PP va agafar un país en la ruïna i avui, tot i que queda molt per fer, anem per bon camí”

res”, i va ser necessari escometre reformes importants que han possibilit­at que a Europa “es tornin a refiar d’Espanya, que ha tornat al camí del creixement per quedar-s’hi”. I, tot i que va assegurar que encara queda molt camí per recórrer, Santamaría va precisar que les reformes que es van dur a terme han estat preses com a exemple per altres països que han d’emprendre canvis, però que encara no s’hi han posat, i va demanar als afiliats del PP que s’“arremangui­n” pel futur d’Espanya i que estiguin disposats a donar la cara pel seu país.

 ?? JAVIER CEBOLLADA / EFE ?? Santamaría es fotografia amb uns militants en l’acte del dia de l’Afiliat del PP a Épila, Saragossa
JAVIER CEBOLLADA / EFE Santamaría es fotografia amb uns militants en l’acte del dia de l’Afiliat del PP a Épila, Saragossa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain