La Vanguardia (Català)

Aprendre a viure del mòbil

Barcelona ofereix més de 200 noves places de formació ‘mobile’ per tal de facilitar la inserció laboral, el retorn al sistema educatiu de joves menors de 25 anys o la reorientac­ió profession­al

- ANDREU MAS

Les aplicacion­s mòbils, cada cop més presents en el dia a dia de les persones, semblen no tenir sostre. Però són només la part més visible d’un sector, el del mobile, que genera també oportunita­ts de negoci i llocs de treball. Barcelona, capital mundial del mòbil, no vol desapro tar l’ocasió i ha dissenyat un pla de formació per millorar les competènci­es tecnològiq­ues dels profession­als aturats: els programes “Mobilitza’t mobile” i “Barcelona en moBiment”, que es complement­en amb les activitats del Cibernàriu­m –l’espai de capacitaci­ó i divulgació tecnològic­a– i que ara ofereixen 200 noves places per als seus cursos.

UNS JOVES ‘MOBILITZAT­S’

“Mobilitza’t mobile” s’adreça a joves d’entre 18 i 24 anys amb la titulació d’ESO –o equivalent– i que es trobin a l’atur; joves que, tot i ser nadius digitals, no s’havien plantejat ns ara la possibilit­at d’apro tar els seus coneixemen­ts en l’ús dels dispositiu­s mòbils per transforma­r-los en sortides laborals. El programa, que dura vuit mesos –375 hores de formació–, compta amb una fase inicial d’anivellame­nt de coneixemen­ts informàtic­s i de programaci­ó, i l’especialit­zació en una àrea concreta: programaci­ó, disseny o màrqueting.

Els joves tenen el suport de mentors experts que els informen de les tendències i les oportunita­ts que genera la indústria del mòbil a la ciutat. “Per a nosaltres és una oportunita­t de trobar nous talents”, explica Dany Satine, CEO de The Mobile Bakery, una agència de desenvolup­ament d’estratègie­s i apps que gura entre els mentors del programa. “El nostre és un sector nou i hi ha moltes empreses que demanen per ls que no poden cobrir. És difícil trobar algú especialit­zat en disseny

Els processos d’inscripció als programes “Mobilitza’t mobile” i “Barcelona en moBiment” estan oberts

i usabilitat d’ apps, per exemple. I també calen enginyers informàtic­s especialit­zats en iOS i Android, o gent que es dediqui al mobile marketing ”, afegeix Satine.

FORMACIÓ CONTINUADA

“Barcelona en moBiment”, l’altre programa impulsat per l’Ajuntament a través de Barcelona Activa, s’adreça a profession­als amb experiènci­a en l’àmbit tecnològic i a persones que detectin en el sector del mòbil una oportunita­t laboral i vulguin ampliar coneixemen­ts i incrementa­r les seves possibilit­ats de trobar una feina. A l’octubre, i de manera esglaonada, es po- saran en marxa vuit cursos que se sumen als cinc que ja es van fer entre el juny i el juliol. Tenen una durada d’entre 40 i 80 hores, en funció del grau d’especialit­zació. Ara hi ha 160 places convocades.

El programa inclou des de sessions informativ­es –“Objectiu mobile”– ns a un cicle de conferènci­es, “Protagonis­tes del mobile” –amb profession­als del sector que expliquen la seva experiènci­a–, passant per la formació especialit­zada –amb cursos de desenvolup­ament d’ apps, màrqueting mobile i usabilitat, millora i control d’aplicacion­s i comerciali­tzació de dispositiu­s– i una comunitat formada pels principals actors de l’ecosistema mobile – empreses, universita­ts, col·legis profession­als i institucio­ns, entre d’altres–, que garanteix que la formació impartida s’adapti als requerimen­ts del sector. El programa, a més a més, compta amb l’aplicació “BCN en moBiment”, amb abundant informació.

 ?? THE MOBILE BAKERY ?? EL SECTOR ‘MOBILE’ GENERA OPORTUNITA­TS DE NEGOCI I TREBALL
THE MOBILE BAKERY EL SECTOR ‘MOBILE’ GENERA OPORTUNITA­TS DE NEGOCI I TREBALL
 ?? THE MOBILE BAKERY ?? FUNDADORS DE THE MOBILE BAKERY, MENTORS DE “MOBILITZA’T MOBILE”
THE MOBILE BAKERY FUNDADORS DE THE MOBILE BAKERY, MENTORS DE “MOBILITZA’T MOBILE”

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain