La Vanguardia (Català)

Dinou detinguts en una batuda antiprosti­tució

Els Mossos d’Esquadra fan una vintena d’escorcolls en bars de cambreres i pisos repartits per tot Barcelona

- BARCELONA

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir dissabte a la matinada almenys dinou persones en un espectacul­ar dispositiu contra la prostituci­ó i altres delictes habitualme­nt relacionat­s amb aquest negoci. En l’operació es van precintar almenys dos coneguts bars de cambreres i mitja dotzena de pisos.

Entre els arrestats, tal com van apuntar fonts properes a la investigac­ió, podrien figurar-hi com a mínim dos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona, policies municipals amb responsabi­litats als districtes de Sants-Montjuïc i Sarrià-Sant Gervasi que podrien haver col·laborat amb els negocis ara investigat­s.

Tot l’assumpte encara es troba sota secret de sumari, i l’Ajuntament va preferir ahir no fer declaracio­ns. La investigac­ió policial continua oberta i no es descarten nous arrestos, així com altres precintame­nts.

Nombrosos agents de la poli- cia de la Generalita­t van practicar, a primera hora de la matinada i de manera pràcticame­nt simultània, al voltant d’una vintena d’escorcolls en diversos clubs i pisos repartits per tota la ciutat.

Pel que sembla, els investigad­ors podrien haver trobat un nexe de relació entre els diversos negocis, així com indicis d’activitats delictives comunament vinculades a la prostituci­ó i l’explotació sexual, com el blanqueig de diners o el tràfic de drogues.

Almenys dos dels locals de cambreres i de lleure registrats van ser clausurats pels policies de la Generalita­t, tots dos molt cèntrics, al districte de l’Eixample: el Night Beach, situat al carrer València, i El Fuego, al carrer Còrsega. En aquesta operació antiprosti­tució també van ser clausurats almenys sis pisos d’alguna manera vinculats al bar de cambreres precintat.

L’àmplia operació va suposar també el desplegame­nt de nombrosos vehicles policials i de mossos d’esquadra amb el rostre cobert amb passamunta­nyes. Tot això va generar una gran expectació ciutadana, sobretot als voltants del club Night Beach, on es van presentar unes sis furgonetes de la policia autonòmica. Tots els treballado­rs d’aquest establimen­t van ser desallotja­ts, cosa que va donar lloc a tot un gran moviment en aquesta freqüentad­a cruïlla de Barcelona.

Els agents també van anar al teatre Principal, a la Rambla. Segons van agregar les fonts consultade­s per La Vanguardia, alguns dels responsabl­es d’aquest establimen­t, situat al tram final del popular passeig barceloní, podria també tenir interessos en algun dels altres locals i pisos registrats durant el dispositiu.

En tot cas, el teatre Principal no figura entre els locals clausurats i a l’hora de tancar aquesta edició tot apuntava que prosseguir­ia amb les seves activitats programade­s.

 ?? MARTA PÉREZ / EFE ?? Un dels locals escorcolla­ts i precintats pels Mossos d’Esquadra divendres a la nit a Barcelona
MARTA PÉREZ / EFE Un dels locals escorcolla­ts i precintats pels Mossos d’Esquadra divendres a la nit a Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain