La Vanguardia (Català)

Luxe discret a la passarel·la de Milà

Desfilades d’Armani, Tod’s i Bottega Veneta

- AURORA SEGURA

Serenitat i refinament. Amb aquests dos termes n’hi hauria prou per definir l’esperit de les col·leccions de Tod’s, Bottega Veneta i Giorgio Armani. En els tres casos, la proposta sembla ser fruit d’una reflexió sobre els problemes de la societat actual, encara que interpreta­ts en clau de moda, és a dir, sense renunciar al luxe però fent-lo menys evident. I sobretot, proposant una roba per a la dona contemporà­nia, esport o sofisticad­a, de vegades amb poques diferèncie­s entre la de dia i la de nit, però mai incòmoda ni complicada.

Coincident­s en el concepte, cadascú ho interpreta a la seva manera. Giorgio Armani ho reflecteix en aquests conjunts de dues peces que l’han fet famós, que defineixen una dona contemporà­nia però poc donada a l’extravagàn­cia. No ho sembla ni quan combina vestits de nit brodats de pedreria amb bombatxos d’organdí, que són un fil conductor a la col·lecció del mestre. Un curt de Paolo Sorrentino, el director de La gran belle

za, revela que la platja i els seus elements són la inspiració per a una proposta de colors tan suaus com el sorra, gris, blanc i blau gel.

A la col·lecció de Tod’s destaca la feina d’Alessandra Facchinett­i amb la pell, que utilitza com si es tractés d’un teixit més, però traient partit del savoir faire que li brinda pertànyer a una marca que va néixer com a fabricant de bosses de mà i sabates. Les explota en els encunyamen­ts al làser que deixen veure motius florals molt gràfics o en les aplicacion­s de gomins. La perfecció de talls arquitectò­nics es veu deliberada­ment compromesa amb asimetries i proporcion­s poc ortodoxes, que donen lleugeresa a la roba.

Tomas Maier ha triat per a la seva col·lecció de Bottega Veneta les versions més senzilles en aparença dels nobles materials que utilitza. L’ant d’abrics i jaquetes primaveral­s li dóna un efecte rentat i tampoc no sembla nou el cotó de quadres de cuina que fa servir en vestits camisers amb vol. Un material tan popular com el denim (texà) el mostra en una versió lleugera i setinada, que utilitza en una mateixa peça del dret i del revés i que es refina i sofistica quan s’ornamenta amb aplicacion­s de brodats i lluentons. Aquests també es poden entreveure en peces recobertes amb capes de tul que només s’aprecien quan estan en moviment, una qüestió en què posa èmfasi el dissenyado­r.

 ?? STEFANO RELLANDI / REUTERS ?? Giorgio Armani. La platja i els seus ele
ments són la inspiració del dissenyado­r
STEFANO RELLANDI / REUTERS Giorgio Armani. La platja i els seus ele ments són la inspiració del dissenyado­r
 ?? OLIVIER MORIN ?? Bottega Veneta. Versions senzilles de materials nobles
OLIVIER MORIN Bottega Veneta. Versions senzilles de materials nobles
 ?? GABRIEL BOUYS / FP PHOTO ?? Tod’s. Asimetries i proporcion­s poc ortodoxes, donen lleugeresa a
la roba
GABRIEL BOUYS / FP PHOTO Tod’s. Asimetries i proporcion­s poc ortodoxes, donen lleugeresa a la roba
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain