La Vanguardia (Català)

El Madrid humilia el Dépor

Els blancs s’exhibeixen a Riazor i marquen per primera vegada vuit gols a domicili

- CARLOS NOVO Madrid

Tants anys de frustracio­ns a Riazor, on el Madrid va arribar a acumular sense guanyar gairebé dues dècades, 18 temporades, van donar pas a la golejada més gran de la història de la Lliga dels blancs lluny del Bernabeu: vuit gols, una xifra que mai no havien aconseguit fora de casa en el campionat domèstic. Una pallissa amb què va dominar un Deportivo que amb prou feines va tenir resposta en el primer quart d’hora del segon temps.

Els gols van ser de totes les classes possibles: alguns, regalats, com el segon de Cristiano després d’una errada tremenda de Lux, però d’altres van ser d’una gran bellesa, com el primer de Cristiano, un cop de cap que va desencalla­r el partit que hauria firmat Santillana; el primer de James, que va jugar el seu millor partit de blanc, i el primer també de Chicharito, una volea que va entrar per l’escaire. “No ens queden teranyines a les porteries”, deia compungit en acabar el partit el president del Deportivo, Tino Fernández.

El Madrid necessitav­a una victòria així. Sis punts per sota del Barcelona, ja tenia molt poc marge d’error. La golejada succeeix a la que van clavar dimarts al Basilea i confirma que l’equip està en clara progressió. No li pot venir res millor a Florentino Pérez, que avui podrà repetir una altra vegada a l’assemblea que el seu equip juga un “futbol espectacul­ar”, l’afegitó de cada any. Ancelotti sembla que un altre cop està endevinant la tecla. James va jugar una mica més avançat i va millorar molt. L’italià va encertar amb els canvis i l’equip va superar sense problemes els mals moments.

Cristiano, que va faltar a la cita d’Anoeta, mai no havia marcat a Riazor, i ahir ho va compensar amb un hat-trick d’altura. Mai més ben dit, perquè el seu primer gol va ser un salt estratosfè­ric, en què es va elevar a l’aire un parell de segons per superar l’exespanyol­ista Sidnei. Fins aquesta primera mitja hora el Madrid mastegava molt el joc, però no feia mal. El Dépor pressionav­a molt a dalt i al Madrid li costava molt sortir de la pressió.

La jugada del gol la va iniciar Arbeloa, que va centrar molt bé al cor de l’àrea. En això va tenir molta mala sort l’equip de Víctor Fernández. Arbeloa centra bé tres o quatre vegades en tota la temporada i ahir va ser el seu dia.

El gol va desencaixa­r l’entramat defensiu local. James es va

UN TRIPLET Cristiano mai no havia marcat un gol a Riazor i ahir en va fer tres al Deportivo TINO FERNÁNDEZ, IRÒNIC “No ens queden teranyines a les porteries”, va afirmar el president deportivis­ta

sumar de seguida a la festa amb una rosca que va entrar per l’escaire. Tocat, Lux va perdre el cap i va sortir sense solta ni volta. Va fer caure Benzema i la pilota va caure morta als peus de Cristiano, que va aprofitar el regal per al 0-3.

El Deportivo va començar la segona part disposat a menjar-se el món. Durant uns minuts es va creure la Reial Societat perquè va marcar tot just començar en un penal de Ramos. El Madrid va passar deu minuts de patiment, Cavaleiro va errar una ocasió i Ancelotti va reaccionar donant entrada a Illarra per Benzema. El que semblava un canvi defensiu va funcionar de meravella. Amb el 4-4-2 el Madrid va recuperar la pilota al centre del camp, on Kroos ja mostrava fatiga. Per aclarir qualsevol indici d’ensurt va irrompre Bale per marcar dos gols. Després va entrar Chicharito i va demostrar que la seva cama és un canó. En acabar, Ancelotti va poder plantar cara: “Tretze gols en dos partits està bé. Hem reaccionat. Illarramen­di ens ha donat equilibri; Chicharito, profundita­t, i Isco, qualitat. I amb Cristiano tenim tot un fenomen”.

?? MIGUEL RIOPA / AFP ?? James Rodríguez és felicitat per Ronaldo després del 0-2 marcat pel colombià a Riazor
MIGUEL RIOPA / AFP James Rodríguez és felicitat per Ronaldo després del 0-2 marcat pel colombià a Riazor