La Vanguardia (Català)

Un punt de resignació

L’Espanyol es queda sense la primera victòria en el temps afegit per un gol de Duda

- TONI LÓPEZ JORDÀ Cornellà de Llobregat

En un final d’infart, la frustració es va apoderar ahir del Power8 quan l’Espanyol començava a degustar la primera victòria a la Lliga, després d’11 partits sense guanyar, des del 25 de març, en l’edició anterior. Un gol de Duda, en una falta magistralm­ent executada en el temps afegit, va aigualir la festa a la parròquia blanc-i-blava, que només va poder gaudir durant cinc minuts del triomf amb el gol de Stuani. El cop de cap de l’uruguaià, gairebé sobre la botzina, servia per foragitar els negres nuvolots i per desactivar les alarmes. Ara els dubtes persisteix­en. Dijous, contra el Getafe, una altra revàlida.

Davant el panorama fosc que estava agafant l’inici de la Lliga, amb un punt de 9 de possibles, un empat i dues derrotes, i un futbol discret, Sergio González va prometre prendre mesures. La primera va ser remoure a fons l’equip. En el titular, quatre canvis respecte a Mestalla: va donar entrada a Víctor Álvarez al lateral esquerre per Arbilla, a Cañas al doble pivot per Abraham, a Lucas Vázquez a l’interior dret per Stuani, i al recuperat Caicedo en punta d’atac, al costat de Sergio García, en substituci­ó de Salva Sevilla. Els quatre van tenir una actuació notable.

El següent pas va ser simplifica­r la proposta tàctica, “modelarla” –deia el tècnic–, és a dir, “res- tringir els conceptes perquè l’equip se senti còmode”. Dit d’una altra manera, ajuntar les línies i donar més consistènc­ia a l’equip amb un jugador com Cañas. L’entrada del gadità al doble pivot va aportar ordre i recuperaci­ó de la pilota, a més de presència. Cañas és un d’aquells jugadors que ordena, que marca el territori i ocupa terreny.

L’Espanyol d’ahir, sense fer un gran salt qualitatiu en el joc, va transmetre, almenys en primera instància, més consistènc­ia, i ca-

GOLEJADORS Caicedo obria el compte aprofitant una passada de Sergio García i Stuani feia avançar l’Espanyol NOMÉS CINC MINUTS L’Espanyol va assaborir la victòria durant 5 minuts, abans que Duda igualés amb una falta superba

ràcter i fe quan més necessitat en va tenir. Es va basar en una solidesa defensiva més gran i en el comandamen­t de Cañas i Víctor Sánchez per buscar el contraatac o la improvisac­ió de Sergio García, el seu millor home. Va avisar Víctor amb una galopada que li va treure Kameni al minut 6. I en l’ofensiva següent va arribar el gol de Caicedo. Va ser una juga- da entre línies del capità que va posar la pilota al cor de l’àrea perquè l’equatorià resolgués amb una retallada a Kameni i un toc.

La societat Sergio-Caicedo va ser el millor d’un primer temps en què, després del gol, l’Espanyol, lluny d’imposar-se, va ser un equip massa irregular, intermiten­t, ordenat però amb poca presència ofensiva. El més rellevant van ser dues rematades de cap desviades de Sergio García i Álvaro en dos serveis de córner d’un Lucas Vázquez molt actiu per la banda que van despertar el Power8 del tedi. I el Màlaga, va rendir molt poquet. tres xuts sense punteria.

Després del descans, l’Espanyol va sortir poc connectat. El Màlaga se’n va adonar i es va estirar. En un córner servit per Luis Alberto, Camacho, lliure de marca, va connectar un cop de cap que establia l’empat. A l’equip blanc-i-blau li tocava tornar a remar en un ambient que s’enraria, la grada s’anava impacienta­nt i no va encaixar bé el canvi de Caicedo per Salva Sevilla.

Però amb el rellotge en contra, l’equip blanc-i-blau va accelerar i va posar setge a la porteria de Kameni sense els complexos del primer temps. Lucas va fer que es lluís Kameni (63), i en el consegüent córner Stuani va enviar la pilota al travesser en una rematada acrobàtica. Es va llançar llavors l’Espanyol a la desesperad­a a buscar la victòria. Va tenir el gol als peus de Stuani (78), en un mà a mà davant Kameni, que va tor- nar a salvar, i quan semblava que es resignaria amb l’empat, Stuani va rematar una falta de Lucas i va rescatar el triomf, però momentània­ment. Només van ser cinc minuts de glòria. Duda tenia reservada la sorpresa final.

 ?? XAVIER GÓMEZ ?? Felipe Caicedo va obrir el marcador en aquesta acció en què va superar Kameni
XAVIER GÓMEZ Felipe Caicedo va obrir el marcador en aquesta acció en què va superar Kameni

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain