La Vanguardia (Català)

Sergio frena l’Atlètic

El porter del Celta s’engrandeix i el campió enyora Costa

- PABLO ZABALLA Barcelona

Un porter de la casa, tres o quatre jugadors amb bon toc i la proposta més atrevida de Primera. És la recepta del Celta, que va esgarrapar un punt al fortí del Vicente Calderón –l’Atlètic no perd com a local a la Lliga des de l’abril del 2013– contra el campió vigent. La pilota aturada és una mina per a Simeone –cinc dels sis gols que ha marcat l’Atlètic han arribat en jugades d’estratègia– però el Cholo enyora Diego Costa i el seu punch. Encara no ha trobat el seu nou jugador de referència. Ni Mandzukic ni Raúl Jiménez. Ahir, dos gols més a pilota aturada van remuntar el gol inicial d’un Celta sense complexos, però no va ser suficient. Nolito, que no va sortir d’inici per precaució, va firmar l’empat de penal. De la resta es va encarregar Sergio Álvarez, un porter de Catoira (Pontevedra), població que segons diu la història va patir diverses invasions víkings. Ahir el víking va ser Sergio, un mur per a l’Atlètic.

Simeone va fusionar per primera vegada tots els jugadors de talent: Koke, Arda i Griezmann. L’aposta pintava bé, però el rival també jugava. El Celta és tan fiable amb la pilota com dubtós en defensa. Krohn-Delhi, fi estilista amb la pilota, dirigeix les operacions del conjunt gallec des que Luis Enrique el va endarrerir a la posició de migcampist­a l’any passat. Amb el Toto Berizzo a la banqueta, l’equip no ha mudat de pell. Atreviment, sigui a casa contra un acabat d’ascendir o sigui contra el campió vigent.

El Celta va portar el pes del partit en diferents fases del. En certs moments va transforma­r la gespa del Calderón en el jardí de casa seva amb rondos interminab­les, però li va faltar profundita­t. Al contrari que a l’Atlètic, un equip amb dinamita. Les incorporac­ions de Juanfran per la banda dreta i la mobilitat de Griezmann com a fals punta van inquietar un Celta dèbil a la rereguarda. Van avisar Koke, Raúl Jiménez –un nou amb més futbol que rematades– i Tiago. No van trobar porteria. Sí que ho va fer Pablo Hernández, argentí amb passaport xilè, el fitxatge del qual va ser reclamat per Berizzo. El Tucu va obrir el compte entre la genialitat i la xamba. Va caçar una centrada de l’exbarcelon­ista Planas i va rematar intuïtivam­ent de taló i d’esquena a la porteria. Una maniobra digna de Ronaldinho.

L’Atlètic va reaccionar enrabiat amb un bombardeig sobre la porteria de Sergio Álvarez. El porter va respondre a les oca- sions de Griezmann i Ansaldi. No va poder fer res en el gol de l’empat, obra de Miranda. El central brasiler va rematar un lliure indirecte de Koke. I del guant de Koke també va sortir el segon. Aquesta vegada en servei de cantonada, que va trobar el cap de Godín. Dos gols de laboratori i el marcador al seu lloc al descans, 2-1. Tot just tornar dels vestidors, Planas va forçar un penal com a conseqüènc­ia de l’envestida de Miranda. Nolito no va fallar des dels onze metres. L’Atlètic, amb Raúl García i Cerci ja en el camp, va tenir temps i ocasions. Sergio va posar el fre.

 ?? GERARD JULIEN / AFP ?? El porter del Celta Sergio i el davanter de l’Atlètic Raúl Jiménez
GERARD JULIEN / AFP El porter del Celta Sergio i el davanter de l’Atlètic Raúl Jiménez

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain