La Vanguardia (Català)

Carlos Menem

EXPRESIDEN­T ARGENTÍ

- BUENOS AIRES Correspons­al

Carlos Menem (85) suma una altra condemna de presó: 4,5 anys pel pagament de sobresous durant el seu govern. Tot i això, com ja va passar quan el 2013 va ser condemnat a set anys en un altre cas, recorrerà i no ingressarà a presó.

Carlos Menem va sumar ahir una altra condemna de presó, però l’expresiden­t argentí continuarà sense entrar-hi. Menem va ser sentenciat en primera instància a quatre anys i mig i inhabilita­ció perpètua per exercir càrrecs públics per haver autoritzat el pagament de sobresous a alts funcionari­s durant el seu govern (1989-1999).

Pel mateix motiu va ser condemnat també el seu exministre d’Economia, Domingo Cavallo, a tres anys i mig. D’altra banda, el titular de Justícia durant el segon mandat menemista, Raúl Granillo Ocampo, va ser penat a tres anys i tres mesos. No obstant això, cap dels tres no entrarà a la presó fins que la decisió sigui ferma, cosa que, atès el previsible rosari de recursos, trigarà anys a passar.

Menem ja va rebre el 2013 set anys de presó per contraban d’armes a Croàcia i l’Equador, i es va convertir en el primer president argentí sentenciat a reclusió. Tot i això, s’ha recorregut contra aquesta condemna, per la qual cosa l’exmandatar­i tampoc no va entrar a la presó. A més a més, Menem està sent jutjant actualment per haver encobert els autors de l’atemptat de l’AMIA el 1994.

Encara que en alguna causa s’acabi condemnant definitiva­ment Menem, les probabilit­ats que l’expresiden­t peronista, de 85 anys, vagi a la presó són remotes, ja que actualment ja gaudeix d’eximents per motius de salut per no anar personalme­nt als judicis, malgrat que continua sent senador. Si hi hagués una sentència ferma, Menem l’acabaria complint a casa seva.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain