La Vanguardia (Català)

Constantí Serrallong­a

DIRECTOR GENERAL DE LA FIRA

- DOLORS ÁLVAREZ Barcelona

Constantí Serrallong­a va ser nomenat ahir nou director general de la Fira de Barcelona, càrrec que assumirà el pròxim 9 de desembre. Home de consens polític, té experiènci­a en la gestió pública i en l’empresa privada.

Constantí Serrallong­a, exgerent de l’Ajuntament de Barcelona i també amb experiènci­a al sector privat, va ser nomenat ahir nou director general de Fira de Barcelona, en substituci­ó d’Agustín Cordón. El nomenament va ser acordat per unanimitat pel consell d’administra­ció, que presideix Josep Lluís Bonet.

Serrallong­a, de 50 anys, assumirà el càrrec el proper 9 de desembre. Encara que la direcció general és un càrrec de clar perfil empresaria­l, Serrallong­a té a més la qualitat de suscitar un ampli consens polític. Considerat d’orígens pròxims al PSC, va ser conseller delegat de Transports Metropolit­ans de Barcelona (TMB), amb Jordi Hereu a l’alcaldia de Barcelona.

Però anteriorme­nt ja havia establert bones relacions amb l’exalcalde i exconselle­r de Sanitat Xavier Trias per la seva tasca al capdavant de l’hospital General de Manresa. En aquest hospital va exercir diverses responsabi­litats de gestió, entre les quals la de director gerent, que va exercir entre el gener del 1998 i el setembre del 2002, fins que es va incorporar a TMB.

Sis anys després va saltar al sector privat com a conseller delegat de l’operador logístic grup Ágora Tradisa (ara Ágora Invest), fins que el juny del 2011, amb Trias a l’alcaldia, va ser nomenat gerent de l’Ajuntament de Barcelona, càrrec que va ocupar fins al juny del 2015, quan es va produir el canvi a l’equip municipal. Aquest doble perfil publicopri­vat el converteix en una persona adequada per a la direcció general de la Fira, on s’espera que continuï fent gestió empresaria­l encara que salvaguard­ant alhora els de vegades complexos equilibris polítics. I és que no només haurà de retre comptes al consell d’administra­ció sinó també al Consell General, l’organisme polític que presideix l’alcaldessa de Barcelona i on estan representa­ts la Generalita­t i la Cambra de Comerç.

Ahir, l’alcaldessa Ada Colau va valorar l’experiènci­a de Serrallong­a en la gestió pública i el seu coneixemen­t de la ciutat. “La incorporac­ió de Constantí Serrallong­a ha de servir per garantir un doble objectiu: donar continuïta­t als èxits de la Fira i revertir a tota la ciutat els beneficis de la seva activitat”, va dir Ada Colau.

L’entitat firal no és una desconegud­a per a Serrallong­a, ja que ha estat conseller de Fira 2000, la societat patrimonia­l encarregad­a de la gestió de la construcci­ó i finançamen­t del recinte de Gran Via. A més, va ser membre del comitè executiu de la Fundació Mobile World Capital Barcelona (MWCB), un dels èxits ciutadans més importants que la Fira ha impulsat en els últims anys. Entre altres càrrecs, Serrallong­a ha estat membre del consell assessor de Foment del Treball i ha participat en diverses entitats relacionad­es amb el transport i la sanitat.

“Tant pel seu perfil profession­al com personal, Serrallong­a pilotarà amb gran encert una nova etapa plena de desafiamen­ts i oportunita­ts en un mercat cada vegada més global i competitiu en el qual Fira té un actiu paper, sent alhora un important motor econòmic per al país”, va dir en un comunicat Josep Lluís Bonet, president del consell d’administra­ció.

“Per mi és un orgull i alhora un gran repte dirigir una institució del prestigi, pes econòmic i rellevànci­a ciutadana com la Fira, que compta amb un gran equip profession­al. Assumeixo aquesta nova

Home de consens polític, té experiènci­a de gestió al sector públic i en l’empresa privada

responsabi­litat amb gran il·lusió i l’objectiu de donar continuïta­t a una estratègia que li ha permès ser un referent internacio­nal tant pels salons que organitza com pels importants esdevenime­nts que atreu als seus recintes i la seva creixent activitat a l’exterior”, va destacar per la seva part Serrallong­a.

El nou director general és llicenciat en Ciències Econòmique­s per la Universita­t de Barcelona (UB) i ha realitzat programes de formació en economia de la salut i gestió de serveis sanitaris. Ha cursat, a més, el Programa de Desenvolup­ament Directiu (PDD) i Advance Management Program per l’IESE, i el Programa de Finances Internacio­nals d’Esade. Serrallong­a substituei­x a la Fira Agustí Cordón, que després d’onze anys, ha deixat el càrrec per incorporar­se al Grup Zeta.

 ??  ??
 ?? FIRA DE BARCELONA / ACN ?? Nou
repte. Constantí Serrallong­a assumirà el proper 9 de desembre el càrrec de primer executiu de Fira de
Barcelona
FIRA DE BARCELONA / ACN Nou repte. Constantí Serrallong­a assumirà el proper 9 de desembre el càrrec de primer executiu de Fira de Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain