La Vanguardia (Català)

Les propostes d’Unió

Duran presenta un paquet de mesures davant la “paràlisi governamen­tal”

- RAÚL MONTILLA Barcelona

El programa d’UDC inclou mesures que prometen reduir la taxa d’atur del 23% actual al 15%.

El candidat d’Unió Democràtic­a de Catalunya (UDC), Josep Antoni Duran i Lleida, va deixar ahir en un segon terme la densa situació política catalana i va decidir centrar-se en els compromiso­s electorals. “La gent el que vol ara són solucions”, va dir per tot seguit anunciar el propòsit d’Unió d’augmentar el suport als autònoms, les pimes i la classes mitjanes; iniciar una reindustri­alització i facilitar l’aposta per la rehabilita­ció d’edificis. Un conjunt de mesures que formen part del seu programa i que, va assegurar Duran, permetran reduir la taxa d’atur del 23% actual, al 15%.

“El nostre propòsit pot ser modest, però és realista”, va apuntar Duran en el transcurs de la intervenci­ó que va fer al fòrum Europa-Tribuna Catalunya, on es va reivindica­r com a representa­nt d’un partit de govern davant la “paràlisi governamen­tal”; de diàleg davant el desacord.

“Unió podrà ser la força que tingui menys vots, però serà una representa­ció important. L’únic partit nacionalis­ta que no vol trencar”, va manifestar el líder democristi­à que es va mostrar convençut que aconseguir­an representa­ció al Congrés (el primer escó de Barcelona depèn 72.000 vots i en van obtenir 75.700 el 27-S). “Durant la transició CiU va tenir un paper molt rellevant i no va ser la força més votada”, va reivindica­r Duran alhora que va avançar que Unió no es negarà a estar en un govern de coalició “per buscar solucions”.

El proper 6 de desembre, en plena campanya, Duran presentarà l’anomenada disposició catalana, un annex a la Constituci­ó que s’assenta sobre dos pilars: el blindatge de la cultura, l’ensenyamen­t i la llengua catalana; i un “concert català solidari”. En definitiva, la solució d’Unió davant les tensions entre la Generalita­t i el Govern central. “El PSC fa una proposta de Constituci­ó i Unió fa una proposta molt concreta”, va apuntar el líder d’UDC dirigint-se al líder del PSC, Miquel Iceta, un dels assistents a la conferènci­a per a qui, això sí, va tenir, paraules de reconeixem­ent, cap a ell, i cap al seu partit. “Ha estat un error fregar-se les mans quan s’ha trencat el PSC, com ho ha estat també per a qui ho hagi fet amb la ruptura de CiU”, va sentenciar Duran.

 ?? XAVIER GÓMEZ ?? Duran i Lleida, ahir
XAVIER GÓMEZ Duran i Lleida, ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain