La Vanguardia (Català)

Mas reuneix la seva pròpia comissió de seguretat davant l’amenaça gihadista

- BARCELONA Redacció

Artur Mas va encapçalar ahir una reunió de la comissió de Govern per a la Seguretat, un òrgan de coordinaci­ó de les actuacions dels diferents departamen­ts de l’Executiu en relació amb la seguretat. Segons va explicar la vicepresid­enta Neus Munté, van assistir-hi tots els consellers i els comandamen­ts de Mossos i es va analitzar “el programa operatiu específic en la lluita antiterror­ista dels Mossos” i les diverses mesures que s’han implementa­t després dels atemptats a París, entre elles l’augment del patrullatg­e preventiu i la presència policial, que ha crescut del 24% al 31%. La també portaveu va anunciar que el Govern posarà en marxa una pàgina web informativ­a per “reforçar la comunicaci­ó” i “generar tranquil·litat i confiança” entre la ciutadania. L’objectiu d’aquest web serà, segons va explicar, “facilitar i compartir, de la forma més transparen­t i ordenada possible, informació, rebaixar incerteses i evitar que es doni credibilit­at a falsos rumors”.

Mentrestan­t, el jutge Eloy Velasco va acordar l’ingrés a presó incondicio­nal dels dos homes i la dona detinguts a Barcelona i Granollers el passat cap de setmana, com a implicats en tasques de captació i adoctrinam­ent de persones a favor de l’organitzac­ió Estat Islàmic (EI). El magistrat va interrogar durant una hora cadascun d’ells i va decidir-ne l’empresonam­ent com a suposats autors dels delictes de col·laboració amb organitzac­ió terrorista comesa per mitjà de les xarxes socials, enaltiment del terrorisme i captació i adoctrinam­ent de terceres persones, sobretot dones, per a la integració a lEI.

I la Guàrdia Civil, d’altra banda, va detenir a Pamplona un altre home acusat de tasques de captació i adoctrinam­ent a favor de l’EI, un marroquí de 32 anys.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain