La Vanguardia (Català)

Convergènc­ia confia a revertir els sondejos i ser primera força el 20-D

- BARCELONA Redacció

Democràcia­i Llibertat (DiL), la coalició independen­tista liderada per Convergènc­ia, veu factible situar-se com a primera força política a Catalunya el 20-D, com va passar en els comicis del 2012, encara que en aquesta ocasió es va presentar com CiU i amb Josep Antoni Duran Lleida de candidat. Les previsions de DiL volen desmentir els últims sondejos que vaticinen que el primer lloc l’hi disputaran amb Ciutadans, PSC i ERC.

Per poder aconseguir la victòria, a més del candidat, Francesc Homs, tindrà un paper molt destacat el president de la Generalita­t, Artur Mas. Així ho va confirmar ahir el director de campanya de la coalició sobiranist­a, Jordi Cuminal, que va subratllar que aquestes eleccions configuren una situació inèdita en la política catalana en haver-hi quatre formacions amb possibilit­ats de victòria.

DiL està convençuda que Artur Mas suma i no resta, ja que és “un actiu per al projecte, el país i el procés”, per la qual cosa li donarà un paper destacat en els mítings i també en tot el relacionat amb els cartells electorals i les banderoles de campanya.

Així mateix, Jordi Cuminal no creu que les negociacio­ns obertes entre Junts pel Sí i la CUP sobre la investidur­a de Mas com a president puguin afectar la campanya. “En uns moments d’incertesa, idees clares, determinac­ió i reivindica­r la feina feta”, va dir.

En la presentaci­ó de la campanya, Cuminal va revelar la imatge i l’eslògan de Democràcia­i Llibertat per al 20-D: la paraula “Impossible” amb les dues primeres lletres –im– ratllades. “Ens van dir: ‘No posareu les urnes, no fareu una candidatur­a unitària, no aconseguir­eu que el 27-S siguin unes eleccions plebiscità­ries, i els fets ens han donat la raó”, va destacar.

El partit que lidera el president Mas obrirà i tancarà campanya a Barcelona, i l’acte central se celebrarà el dissabte 12 de desembre en un emplaçamen­t encara per definir, però que podria ser fora de la capital catalana.

El pressupost de la campanya de les generals de DiLL assoleix els 2,1 milions d’euros (950.000 amb la tramesa de propaganda electoral i 1.150.000 amb la resta de la campanya), “menys” que en les últimes generals i lluny dels 3,7 milions que JxSí es va gastar en les catalanes.

El candidat Homs celebrarà un acte de campanya al seu poble natal, Taradell, on tradiciona­lment sempre fa actes durant les campanyes, però aquesta vegada ho farà com a cap de cartell en unes eleccions generals.

 ?? ACN ?? Francesc Homs
ACN Francesc Homs

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain