La Vanguardia (Català)

The Shopping Night es rendeix a Shakespear­e

“To shop or not to shop”, l’eslògan de la nova cita nocturna del passeig de Gràcia, juga amb la famosa frase de ‘Hamlet’

- MARGARITA PUIG Barcelona

Més teatral que mai, la sisena edició de The Shopping Night Barcelona s’avança uns mesos a la celebració del 400è aniversari de la mort de William Shakespear­e, que per antics desfasamen­ts de calendaris, per als anglesos va tenir lloc el 23 d’abril del 1616, mentre que segons els països catòlics va passar el 3 de maig. Així, sota l’encertat eslògan de “To shop or not to shop”, que juga amb la frase més famosa de la tragèdia shakesperi­ana de Hamlet, príncep de Dinamarca, el passeig de Gràcia obrirà demà una vegada més els seus establimen­ts comercials en horari extraordin­ari, de les vuit del vespre a la una de la matinada.

Són al voltant d’un centenar els locals els que s’han apuntat a aquesta festa, que “és comercial, però sobretot cultural i ciutadana, i que no està pensada per al turista sinó per acostar aquest passeig imponent al client local, perquè pugui sentir-lo seu”, explicava ahir Lluís Sans durant la presentaci­ó de l’esdevenime­nt al Palauet de Jardinets. Ho feia tant en qualitat de gerent de la botiga multimarca Santa Eulalia com de president de l’associació d’amics d’aquest passeig barceloní del luxe, convençut que “encara que aquesta iniciativa que pretén superar els 60.000 visitants de l’última edició dinamitza àmbits com la gastronomi­a, la moda, l’art o el lifestyle de la zona, no té una traducció comercial directa. És a dir, que és una nit en què la gent compra, però poc, però alhora entra en establimen­ts que potser no havia visitat abans i descobreix espais nous”.

El director de The Shopping Night Barcelona, Albert Garriga, dividirà els cinc quilòmetre­s del passeig de Gràcia en vuit trams, que allotjaran activitats diferents, sempre sota noms relacionat­s amb l’univers del Bard (aquest va ser el sobrenom més utilitzat del dramaturg anglès). Sempre avalat per artistes shakesperi­ans, com Cristina Brondo, Josep Maria Pou, David Verdaguer i Àlex Maruny, el recorregut comença amb The Globe Theatre, situat en la confluènci­a de passeig de Gràcia i Provença, per convertir-se en el centre neuràlgic de la nit. Allà, davant de la Pedrera, es representa­ran obres de Shakespear­e a través dels molts gèneres que ha inspirat.

El segon punt d’atenció serà el Palau Robert. A Midwinter Shopping Dream és el nom que rebrà aquesta zona i que acollirà la presentaci­ó de les pel·lícules aspirants als VIII premis Gaudí de cinema, a més del lliurament dels segons The Shopping Barcelona Night Golden Awards a establimen­ts, patrocinad­ors i públic.

Hamlet Príncep de Dinamarca (entre el passatge Concepció i Provença) oferirà l’exposició urbana organitzad­a pel Reial Cercle Artístic i marques com Lindt; i les escoles de disseny tindran el seu espai a La Tempesta: allà es veurà el treball creatiu de centres com Elisava o l’IED. Mesura per Mesura (el xamfrà amb Provença) allotjarà l’associació gastronòmi­ca de Mey Hofmann i Formatges de Suïssa (el lema “All you need is cheese” premiarà “el seu pes en formatge” el guanyador d’un peculiar concurs que aquest títol explica a la perfecció). I hi haurà també un segon espai culinari entre Mallorca i Provença, Otel·lo, on Yango Urban Food i Carlos Abellán cuinaran amb finalitats solidàries . També és en aquesta zona on se situa l’estand del Club Vanguardia que revelarà les seves novetats més recents . Finalment, el dj Brian Bross clausurarà la nit amb la festa al Palauet d’accés limitat, els beneficis del qual es destinaran a la Fundació Isabel Gemio per investigar malalties rares.

CINC QUILÒMETRE­S S’espera superar els 60.000 visitants que la iniciativa va rebre en l’edició anterior

DINAMITZAC­IÓ CULTURAL Música, teatre, moda i gastronomi­a protagonit­zaran la festa del passeig de Gràcia

 ?? XAVIER CERVERA ?? El dissenyado­r emergent Joan Andrés prepara models de Shakespear­e per als aparadors de The Shopping Night de Santa Eulalia
XAVIER CERVERA El dissenyado­r emergent Joan Andrés prepara models de Shakespear­e per als aparadors de The Shopping Night de Santa Eulalia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain