La Vanguardia (Català)

Girona redactarà el projecte de reforma de la casa Pastors el 2016

- SÍLVIA OLLER Girona

El trasllat de la biblioteca Ernest Lluch a la Casa de Cultura i el projecte de reforma de la Casa Pastors són dues de les principals inversions previstes en el pressupost de l’Ajuntament de Girona per a l’any que ve, que ascendeix a 107 milions d’euros. La xifra suposa un increment d’un 2,5% respecte al pressupost d’aquest exercici. El grup municipal de CiU, que governa en minoria, haurà de tenir el suport d’algun dels grups a l’oposició per aprovar els comptes municipals en el plenari que se celebrarà el 21 de desembre.

Un dels capítols que més creix és el d’inversions, al qual es destinaran 6,7 milions d’euros, un 6% més que aquest any. Aproximada­ment un milió anirà a grans equipament­s culturals, com el futur Museu d’Art Modern i Contempora­ni de Girona, que s’ubicarà a l’antiga Casa Pastors, i que ha d’allotjar la potent col·lecció d’art de Rafael Santos Torroella que el Consistori va comprar el 2014 per 3,9 milions d’euros. El pressupost municipal del 2016 destina 500.000 euros a la redacció del projecte arquitectò­nic de la casa Pastors i al pagament d’una de les quotes per a l’adquisició del fons d’art, que el Consistori es va comprometr­e a abonar en set anys. El pressupost també inclou l’adequació d’una nau als afores de la ciutat on s’emmagatzem­arà el fons artístic de Santos Torroella fins que no s’exhibeixi a la casa Pastors. La posada en servei fa un any de la nova biblioteca provincial permetrà el trasllat de la biblioteca Ernest Lluch

CiU haurà de tenir el suport de l’oposició per aprovar un pressupost municipal de 107 milions

a les dependènci­es de la Casa de Cultura, que han quedat lliures. L’Ajuntament preveu destinar 400.000 euros a aquest trasllat.

La regidora d’Hisenda, Maria Àngels Planas, va destacar la consolidac­ió de la despesa social i el foment de l’ocupació. En total es destinaran 230.000 euros en ajuts de lloguer i 85.000 euros al fons de contingènc­ia per a emergèncie­s socials.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain