La Vanguardia (Català)

Zuckerberg donarà el 99% de les seves accions de Facebook

La iniciativa celebra el naixement de la primera filla de l’empresari

- SAN FRANCISCO Agències

El fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, i la seva esposa, Priscilla Chan, van anunciar ahir el naixement del seu primer fill, una nena, motiu pel qual donaran el 99% de les seves accions de la companyia a una nova fundació, la Chan Zuckerberg Initiative.

“Donarem el 99% de les accions de Facebook, que en l’actualitat tenen un valor de 45.000 milions de dòlars, al llarg de les nostres vides per promoure el potencial humà i la promoció de la igualtat”, escriuen els pares a la seva Carta a la nostra filla Max.

Zuckerberg no té previst donar més de mil milions a l’any durant almenys els propers tres anys, segons va informar la companyia en un comunicat, per la qual cosa mantindrà el control de vot de Facebook en el futur immediat.

“Així com tu marques l’inici de la pròxima generació de la família Chan Zuckerberg, llancem també la Fundació Chan Zuckerberg Initiative per reunir persones de tot el món per avançar i promoure la igualtat dels fills de la pròxima generació”, explica la carta de Zuckerberg i Chan publicada a Facebook.

“Continuaré dirigint Facebook encara molts, molts anys, però aquestes qüestions són massa

La Fundació Chan Zuckerberg Initiative neix per promoure el potencial humà i la igualtat

importants com per deixar-les en espera fins que siguem grans per començar la feina”, diu Zuckerberg. “Ens centrarem inicialmen­t en l’educació, eradicar les malalties, connectar a les persones entre si i construir societats fortes”, continua. “La nostra societat té l’obligació d’invertir ara per millorar les vides de tots els que vénen a aquest món, no només dels que ja estan aquí.”

A la foto que il·lustra la carta, la parella abraça tendrament el nadó, nascut fa uns dies.

 ??  ?? Mark Zuckerberg i Priscilla Chan amb la seva filla nounada
Mark Zuckerberg i Priscilla Chan amb la seva filla nounada

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain