La Vanguardia (Català)

“Res no justifica una agressió”

Luis Enrique es posiciona amb el club per defensar l’equip davant les puntades de peu

- CARLES RUIPÉREZ Barcelona

El Barcelona, campió del triplet, és un dels equips més tècnics i amb més talent individual i qualitat col·lectiva del planeta. Ho va demostrar al clàssic, i després contra el Roma a la Champions i contra la Reial Societat a la Lliga. I vol imposar aquesta superiorit­at amb la qualitat amb la pilota als peus aquest vespre (20 hores, TVE 1) contra el Villanoven­se per resoldre l’eliminatòr­ia de Copa. Però el que no està disposat a passar per alt el tècnic asturià és que es justifiqui­n en les retransmis­sions les puntades de peu, com la d’Isco a Neymar al Bernabeu. L’entrenador no vol que els seus futboliste­s surtin cohibits, que no utilitzin tot el seu art per por de ser caçats per una entrada lletja d’un rival. Per aquest motiu, ahir no va dubtar a posicionar-se al costat del Barcelona, que dilluns va fer un requerimen­t a Antiviolèn­cia perquè expedienté­s els comentaris­tes de la Cope Manolo Sanchís i Hipólito Rincón per haver defensat l’acció antiesport­iva del madridista.

“No tinc res a veure amb la decisió”, va explicar Luis Enrique sobre la iniciativa del Barça de denunciar els dos exjugadors, tots dos amb passat blanc, que exerceixen d’analistes a la ràdio. Però tot seguit va deixar clara la seva opinió per constatar que, en el fons, està d’acord que l’entitat blaugrana mogui peça: “L’únic que he de dir és que cap acció o gest futbolísti­c dins del terreny de joc no justifica una agressió”, va sentenciar.

Tot i això, per segona i tercera vegada Poli Rincón va evitar rectificar les seves paraules: “Jo no entraré en el teu joc, Barça. No diré el que tu vols que digui”, va insistir a l’emissora. Davant de les càmeres de La Sexta va insistir a mostrar-se comprensiu amb Isco i va reiterar la teoria de la provocació de Neymar per un passada d’esperó. “Quan vas 4-0 perdent a casa teva, amb el teu públic, i veus que un futbolista fa coses estranyes... Entenc el que li va passar a Isco. Segurament m’hauria passat el mateix que a ell”.

Val a dir que aquesta polèmica no entela el fabulós moment que viu el Barcelona i que es veu ratificat per les nominacion­s de Messi i el brasiler per a la Pilota d’Or i del mateix Luis Enrique per al guardó al millor tècnic del 2015. “Els premis són fruit del que van fer l’equip i els jugadors la temporada passada”, va declarar, però sense deixar que ningú badi, perquè “això del futbol funciona per cicles i no hi ha ningú etern”. I va animar l’equip a continuar amb la bona ratxa de joc i resultats. “Aquest és el nostre moment i volem allargar-lo el màxim possible. Aquest equip ja ha demostrat que té ambició. I continua sent ambiciós”, va avisar.

Que el Barça té corda per a estona s’ha de veure també aquest vespre contra el Villanoven­se, un matx que fa mala espina al tècnic per la diferència de categoria. Fins a tres vegades va alertar sobre el perill del matx: “Per guanyar la Copa del Rei cal superar la ronda de setzens de final i ara mateix l’eliminatòr­ia està empatada a zero”, va apuntar. “Sembla fàcil, però no em fio. No seria la primera vegada que un equip de Segona B elimina un de Primera”, va recordar Luis Enrique, que va anunciar que alinearà un onze seriós i de garanties, però sense avançar si Messi serà titular.

Per al matx, per a la qual s’han repartit més de 20.000 entrades entre entitats solidàries, el tècnic no podrà disposar de Ter Stegen, amb molèsties al genoll esquerre. Així Jordi Masip, com a l’anada, serà sota els pals. Luis Enrique, que tornarà a comptar amb Gumbau, Samper i Aitor, que ja van jugar a Extremadur­a, va defensar Sandro i Munir, que no marquen des del 2014 però que tindran una altra oportunita­t. “Tots dos ens han ajudat en moments complicats”.

LA RATXA DE PREMIS I JOC “Ningú no és etern, però aquest és el nostre moment i el volem allargar al màxim”, diu el tècnic UN EQUIP DE GARANTIES “Per poder arribar a una final i guanyar la Copa del Rei cal passar la ronda de setzens”, avisa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain