La Vanguardia (Català)

“Així és el circ”

Somriures i decepcions a la gala dels premis de la Lliga 2014-15

- JOAN JOSEP PALLÀS Barcelona

Ala platea, mirades còmplices i comentaris sarcàstics intercanvi­ats en veu baixa entre els presidents de Primera, entre ells Josep Maria Bartomeu. S’havien lliurat ja els dos primers guardons de la nit al millor defensa i al millor centrecamp­ista i els elegits eren dos jugadors del Reial Madrid, Ramos i James, subcampion­s, que no campions, de l’última Lliga. En quedaven fora Piqué, representa­t per Arturo Canales a la gala, que feia la seva millor cara, i Iniesta, que es devia ensumar el marro i va preferir quedar-se a casa. L’absència de Busquets ja era de jutjat de guàrdia: no estava ni entre els tres finalistes i sí en canvi Griezmann, enorme candidat si no fos perquè és davanter. El record de l’injust repartimen­t de premis de la temporada 2013-14 va planar sobre el Centre de Convencion­s Internacio­nal de Barcelona: aleshores l’Atlètic va ser campió i es va endur un únic premi, mentre Cristiano sol va arrasar amb tres guardons tot i el tercer lloc final del seu equip. El portuguès dilluns tampoc no se’n va anar amb les mans buides (mai ho fa). No li va caldre comparèixe­r perquè li caigués el premi de l’afició (!).

Sort que els assistents ja saben de què va la pel·lícula, d’altra banda entretingu­da perquè la gala s’ha hollywoodi­tzat. Humor a estones amb Leo Harlem i canvis de vestuari de la presentado­ra, l’actriu Elisa Mouliaá. Els vídeos que van precedir l’entrega de cada trofeu van tenir, en general, poca gràcia, precisamen­t el contrari del que pretenien. Claudio Bravo, diplomàtic fins que li toquen els guants, no es va tallar: va pujar a l’escenari com a millor porter, però no va poder reprimirse. “El vídeo no és la nostra realitat”, va deixar anar després d’observar una inoportuna seqüència amb les pitjors espifiades dels seus col·legues. Un misteri més gros va ser que Neymar recollís el trofeu a millor americà i Messi, que també ho és, no estigués entre els tres finalistes i fos escollit com a millor futbolista.

“Així és el circ”, va comentar un barcelonis­ta insigne a la sortida sense acritud, acceptant un equilibris­me orientat a fer que ningú no s’enfadi a Madrid, perdó, al Madrid. En això Javier Tebas, president de la Lliga, és sempre una garantia.

La representa­ció blaugrana va acabar somrient. No tant pels premis sinó perquè el pare de Neymar va dir que el seu fill acabarà renovant i perquè a Messi se’l veu feliç, fins i tot trencant el seu discurs, habitualme­nt pla, amb una anècdota sobre el que li diu el seu fill Thiago cada cop que se’n va de casa: “Papa, una altra vegada te’n vas al gol?”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain