La Vanguardia (Català)

Una alineació indeguda podria deixar el Madrid fora de la Copa

L’equip, a punt de ser expulsat per alineació indeguda de Txérixev

- CARLOS NOVO Madrid

El Madrid no guanya per a embolics. L’equip de Rafa Benítez hauria incorregut a Cadis en alineació indeguda, la qual cosa li costarà probableme­nt l’eliminació de la Copa, en alinear Denis Txérixev, que tenia un partit de sanció pendent des que sumés la seva tercera targeta groga en la competició a les semifinals de la temporada passada, quan amb el Vila-real es va enfrontar al Barcelona. Alertat de la situació pels transistor­s, el públic del Carranza va corejar amb força “Benítez mira el twitter” i “Txérixev no pot jugar”. El Madrid va retirar el jugador als 40 segons de l’inici de la segona part, la qual cosa no és atenuant de cap tipus.

El precedent més immediat d’un cas similar al de Txérixev va succeir aquesta temporada a un Osasuna-Mirandés. El conjunt roig va ser eliminat de la Copa per alineació indeguda d’Unai. Però el mateix Benítez ja va viure una situació irregular com la d’ahir a la nit. Quan era entrenador del València el seu equip va ser eliminat pel Novelda per alinear quatre d’extracomun­itaris quan només en podia ajuntar tres en una eliminatòr­ia de la Copa el 2001.

L’única escapatòri­a que hagués tingut el Madrid hauria estat que el Cadis hagués optat per no denunciar la infracció del club blanc, per al que té fins a les 14 h d’avui. Però el Madrid va perdre de seguida les esperances quan un dels consellers jurídics del club andalús va declarar a les càmeres de Movistar Plus a l’intermedi que el Cadis impugnaria el partit: “Respectem el Madrid, però si hi ha alineació indeguda, denunciare­m. Ho demanen els nostres socis”. Després del partit, el president del Cadis, Manuel Vizcaíno, va confirmar que denunciari­en l’alineació indeguda del club blanc.

El Madrid va guanyar al Carranza (1-3) amb gol del mateix Txérixev als tres minuts; els altres van ser van ser obra d’Isco. El del Cadis va arribar al final. El partit va tenir dues fases. A la primera, mentre no se sabia l’embolic en què s’havia ficat el Madrid, el joc va virar més aviat per als blancs. Benítez va presentar al Carranza una alineació sense cap titular fix, amb molts de meritoris com el rus i tres aspirants a consolidar-se l’onze com Pepe, Casemiro i James, el jugador que va posar les úniques gotes de qualitat.

Una vegada el públic del Carranza va advertir de la irregulari­tat, els càntics i les mofes cap al Madrid van ser la tònica. Els equips van notar el que els transmetia la grada i van baixar el ritme. Des d’aquell moment, la sensació d’inquietud i malestar a la banqueta blanca va ser evident. El telèfon de Chendo, el delegat de l’equip, suposadame­nt el responsabl­e directe del desgavell, treia fum.

Butragueño, a la llotja, va abandonar el seu seient abans de l’acabament del primer temps i va baixar al vestidor a més córrer, amb cara de pocs amics i sense atendre els mitjans de comunicaci­ó. Florentino Pérez, el president, no havia anat al Carranza.

El Madrid, mentre va durar el partit, no va voler fer cap tipus de declaració institucio­nal a través de la seva pàgina web, el seu mètode habitual. Després del xiulet final, Rafa Benítez no va voler autoasseny­alar-se com el responsabl­e màxim. “Ho vam saber en el descans i per mostrar bona fe el vam substituir a l’inici de la segona”. A la zona noble, Emilio Butragueño al·legava desconeixe­ment total. “No hi havia voluntat. Desconeixí­em la situació. No vam rebre cap notificaci­ó de la Federació respecte als sancionats ni del Vila-real. Txérixev no tenia coneixemen­t d’aquesta sanció”. No li esperen hores fàcils en una temporada que ara per ara només li ha portat problemes.

LA DECISIÓ El Cadis va confirmar passada la mitjanit que presentari­a denúncia contra l’equip blanc

 ?? MARCELO DEL POZO / REUTERS ?? El protagonis­ta. Txérixev es retira capcot cap als vestidors del Ramón de Carranza després que Rafa Benítez li substituís una vegada iniciada la segona part en adonar-se que el futbolista arrossegav­a una sanció de la seva etapa del Vila-real
MARCELO DEL POZO / REUTERS El protagonis­ta. Txérixev es retira capcot cap als vestidors del Ramón de Carranza després que Rafa Benítez li substituís una vegada iniciada la segona part en adonar-se que el futbolista arrossegav­a una sanció de la seva etapa del Vila-real
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain