La Vanguardia (Català)

Benzema volia ajudar

Benzema reitera la seva innocència, nega els càrrecs i diu que és un exemple per als joves

- CARLOS NOVO Madrid

El davanter francès del Reial Madrid va comparèixe­r ahir per televisió per defensar-se de l’acusació de col·laborar en un xantatge, argüint que ell només pretenia ajudar el seu company de selecció Valbuena.

Karim Benzema va trencar ahir el seu silenci amb unes declaracio­ns a la televisió francesa TF1 en les quals va defensar la seva innocència i va assegurar sentir-se “acusat com si fos un criminal, però no sóc culpable. Espero que tot això acabi bé i que tornem tots amb la selecció per guanyar l’Eurocopa”. Des del 5 de novembre, el jugador està imputat per complicita­t en temptativa de xantatge i participac­ió en associació de malfactors, el conegut com a cas Sextape, en el marc d’una investigac­ió per un presumpte xantatge per un vídeo de contingut sexual sobre l’ara jugador del Lió Mathieu Valbuena. En cas de ser trobat culpable, l’ara jugador del Madrid podria haver de complir cinc anys de presó.

El davanter creu que està patint una persecució per part dels mitjans: “s’ha parlat de xantatge; he sentit que volia diners; que el meu amic també. Tot això em torna boig: mai no he parlat de diners”. Sobre el seu amic Karim Zenati, ara detingut, va explicar: “No conec els xantatgist­es. Zenati és amic de la infantesa, ha estat a la presó, però ha sortit i ha tingut una altra oportunita­t. Té el seu passat i és el meu amic”, va explicar per rebatre a continuaci­ó les paraules del primer ministre, Manuel Valls: “Sóc fidel als meus amics i a la meva família; sóc exemple per als joves”.

Preguntat sobre les dures paraules de Valbuena sobre la seva participac­ió en el cas, va dir: “Quan vaig parlar amb ell a l’habitació em va dir ‘Gràcies germà per avisar-me’. No crec que Valbuena pensi el que va dir a l’entrevista, crec que les declaracio­ns, els advocats, tot el que ha sortit aquest temps l’ha condiciona­t”.

D’altra banda, el diari Le Monde va revelar ahir part de la declaració de Karim Benzema davant la jutgessa Nathalie Boutard a Versalles. Preguntat per si es reconeixia culpable, el davanter internacio­nal ho va negar i es va explicar: “Crec que això és un gran malentès, tot. Inicialmen­t, volia informar-lo (a Valbuena) d’una història seva i ajudar-lo. Això és el que estava fent. Es tracta d’algú que juga amb mi a la selecció de França, és un amic”.

Benzema no va tenir objecció en reconèixer que coneix Karim Zenatti, un dels tres detinguts acusats d’ordir la trama del xantatge: “És el meu amic, un bon amic, com un germà. Sí, és un amic de la infantesa que ara és un treballado­r de la meva companyia”. Tot i això, més endavant el jugador va ser incapaç d’explicar a què es dedica Zenati, i va admetre que sabia dels seus problemes amb la justícia: “Sí, jo sabia que ell estava en llibertat condiciona­l”.

Benzema va reconèixer també davant la jutgessa que va saber del vídeo de contingut sexual de Valbuena i que va parlar amb el jugador en una concentrac­ió de la selecció gal·la: “Vaig començar a dirli que hi havia un video, que jo estava amb ell i que podia ajudar (això m’ha passat i jo l’hi vaig dir). Em va començar a fer preguntes. Li vaig dir que tot depenia d’ell i que era ell qui decidia. Em va parlar de la repercussi­ó si la gent el reconeixia. Li vaig dir que no era el meu problema i que havia de fer el que volgués. Li vaig dir que hi havia algú que podia provar d’ajudar. Era el senyor Zenati”.

Preguntat per la jutgessa sobre com va reaccionar el fet xantatge, Benzema va declarar: “En un primer moment, em vaig sentir avergonyit, molt avergonyit. Va preguntar què volien. Li vaig dir que no sabia, que només ajudava, parlava amb ell i res més. Va dir que havia informat la seva família. Així que li vaig dir que no es preocupés i que ho oblidés si aquesta gent volia treure alguna cosa. Ell va dir que anava a veure el seu advocat i que ja l’hi havien comunicat a la policia”.

En la seva declaració al jutjat Benzema va explicar per primera vegada que ell va ser igualment objecte de xantatge al seu dia: “Vaig trucar a la policia i al meu advocat. Ells em van demanar diners. Vaig actuar com si anés a pagar, però no ho vaig fer”. Pel que respecta a la seva manera de parlar, que la policia entén com una manera de coaccionar Valbuena, el jugador del Madrid també va rebutjar aquesta idea: “Pot escoltar totes les meves converses. Una mica estic fent broma. Jo només parlo d’ajuda. Jo no tenia res rondant-me el cap”.

 ?? AFP / AFP ?? Karim Benzema, abandonant les dependènci­es judicials després de declarar a París el passat 5 de novembre
AFP / AFP Karim Benzema, abandonant les dependènci­es judicials després de declarar a París el passat 5 de novembre

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain