La Vanguardia (Català)

Ribó vol famílies d’acollida per a tots els nens petits

- CRISTINA SEN Barcelona

Els nens menors de 3 anys no poden estar en un centre de tutela, sinó que han de viure amb una família d’acollida, i aquesta mesura s’ha d’estendre fins als 6 anys d’edat. Així ho va assenyalar ahir Rafael Ribó, Síndic de Greuges, durant la presentaci­ó de l’Informe sobre els Drets de l’Infant (2015) en el Parlament. Després de l’aprovació aquest estiu en el Congrés de la reforma de la llei de la Infància, que inclou l’esmentada prohibició, la Sindicatur­a instava a aplicarla immediatam­ent i a fer-la extensiva fins als 6.

L’informe indica que és especialme­nt preocupant la situació d’aquests nens tan petits ingressats en centres que esperen que se’ls assigni família d’acollida, juntament amb els que han d’esperar que es realitzi l’estudi sobre la seva situació familiar. Segons les dades aportades de febrer del 2015, hi havia en aquesta data 17 nadons menors d’un any ingressats en centres, 55 nens d’1 a 2 anys, i 108 entre 3 i 5.

Per això, la Sindicatur­a considera imprescind­ible augmentar el nombre de famílies acollidore­s, que, lluny de la previsió inicial, en comptes de ser el referent principal han acabat tenint un paper subsidiari respecte a l’acolliment en un centre. Si bé hi va haver un augment significat­iu del 2000 al 2010, després està tendència s’ha estancat i es necessiten polítiques de suport des de l’Administra­ció.

La Sindicatur­a també va demanar un control més gran per part de l’Administra­ció als centres tutelats de nens i adolescent­s. I que s’escolti també la veu d’aquests joves.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain