La Vanguardia (Català)

Augment del 8% de les reserves per al pont

- DAVID GUERRERO Barcelona

Després dels atemptats de París, les agències de viatges es temien el pitjor. Els dies posteriors a l’atac gihadista pràcticame­nt es van paralitzar les reserves a París i altres ciutats europees, però ràpidament es va recuperar la confiança. El black friday ,el ciberdillu­ns i les ofertes especials d’última hora van acabar derrotant la por i han fet que la quantitat de reserves per al pròxim pont sigui un 8% superior a l’any passat, segons les dades d’una enquesta realitzada per l’Associació Catalana d’Agències de Viatges Especialit­zades (Acave). “Malgrat els últims esdevenime­nts, ens ha sorprès un repunt de vendes per a destinacio­ns europees en els últims dies”, apunta Vicky Galimany, directora de productes de la pàgina web Atrápalo.

Es consolida així la recuperaci­ó del sector després de cinc anys de crisis que han fet canviar els patrons de consum dels compradors. Tot i que hi ha molta gent que ha aprofitat les ofertes, encara n’hi ha més que ja havia contractat amb temps. “El client és cada vegada més conscient que anticipar-se és millor perquè es beneficia d’escollir dates, preus i valors afegits”, indica el president d’Acave, Martí Sarrate. Segons dades de l’agència de viatges en línia Rumbo, la reserva del viatge per al pont de la Constituci­ó i la Purísima ha arribat a uns 70 dies d’antelació de mitjana.

El que no ha canviat en els últims anys són les destinacio­ns preferides: les grans ciutats europees i els itineraris curts que combinen diferents punts del continent. El 64% dels espanyols que han comprat un bitllet d’avió a través de Rumbo aniran a ciutats europees, davant el 33% que aposten per destinacio­ns estatals. Londres continua com la ciutat més freqüentad­a pels viatgers que surten de l’aeroport del Prat, segons l’agència de viatges eDreams, que també ha registrat un increment del 8% respecte a l’any passat. A la capital britànica la segueixen Madrid i París, que es ressent dels atemptats però continua sent el lloc on milers de turistes passaran el pont. “Hi ha hagut algunes anul·lacions, però han estat poques, tot està normalitza­t”, apunta Sarrate. Entre les destinacio­ns més sol·licitades guanya punts Amsterdam, que aquest any registra més reserves que Roma.

Berlín i la resta de ciutats alemanyes que allotgen importants mercats ambulants per Nadal també són especialme­nt sol·licitades i porten Alemanya al tercer lloc, només per darrere d’Espanya i el Regne Unit, que igual com França ha vist en els mercats ambulants de Nadal un important filó per atreure turistes al desembre. Una mica més lluny queda Lapònia.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain