La Vanguardia (Català)

El web de ‘La Vanguardia’ bat el seu rècord d’audiència al novembre

- REDACCIÓ Barcelona

El web de La Vanguardia ha batut aquest novembre el seu rècord d’audiència i ha situat el nou llistó en 14,2 milions d’usuaris únics mensuals i en 84 milions de pàgines vistes, segons les dades que ha registrat Google Analytics Premium. Aquesta ha estat la tercera vegada aquest any que el diari digital del Grup Godó aconseguei­x superar el seu sostre d’audiència. Les dues anteriors puntes de consum informatiu es van registrar al gener (12,3 milions d’usuaris únics) i el març (14,1 milions). En aquesta última ocasió va ser determinan­t el tràgic accident de l’avió de Germawings que unia la ruta Barcelona-Düsseldorf.

Les claus del nou rècord de LaVanguard­ia.com es troben en dos grans àmbits. D’una banda, han estat fonamental­s les cobertures dels esdevenime­nts informatiu­s de l’últim mes, en què han confluït les conseqüènc­ies de les eleccions catalanes i, especialme­nt, de la resolució rupturista aprovada al Parlament de Catalunya el dia 9, així com dels atemptats de París que van mantenir Europa amb l’ai al cor i a la qual el diari va destinar fins a quatre enviats especials. A tot això cal afegir-hi la cita esportiva del clàssic Reial Madrid-FC Barcelona, com a punt àlgid que va atreure l’atenció massiva dels aficionats.

No obstant això, la novetat més rellevant del mes ha estat el llançament del nou web de La Vanguardia el dia 10 de novembre, que ha estat molt ben acollida pels usuaris gràcies a la seva força visual, l’agilitat de la pàgina i, sobretot, la rapidesa de descàrrega als dispositiu­s mòbils. En aquest sentit, l’audiència mòbil s’ha incrementa­t un 66% l’últim any i ja són majoria els lectors que es connecten al web des de

smartphone­s i tauletes.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain