La Vanguardia (Català)

Mozart en la intimitat

-

Heus aquí un concert estimulant. Perquè escoltar la música de Mozart, tan coneguda, identifica­ble i recognosci­ble, i que sembli que és nova és d’aquelles experiènci­es que s’agraeixen. Certament, els tres concerts programats per a l’actuació de dimarts no són dels més prodigats del compositor de Salzburg: els KV 175, 238 i 246, que marquen l’inici de la trajectòri­a de Mozart en el terreny del concert per a piano i orquestra.

Però, tant amb aquests concerts com amb d’altres de molt més cèlebres, l’entesa entre Arthur Schoonderw­oerd i l’Ensemble Cristofori funciona a la perfecció. El músic holandès s’asseu, davant del seu forte-piano, com qualsevol dels magnífics integrants del conjunt instrument­al i reparteix joc. Es nota que s’ho passa bé i contagia l’entusiasme als seus col·legues d’escenari i a un públic que seguia amb atenció les gràcies, bromes i entremalia­dures de les joves partitures mozartiane­s.

En un primer moment, no semblava que l’equilibri entre els plans sonors fluís adequadame­nt, per l’ofec a què les trompes van sotmetre el primer violí en l’allegro inicial del Concert en re major.

Però les coses es van encarrilar de seguida i la transparèn­cia aviat va fer acte de presència per continuar planant sobre la resta dels moviments. Un Mozart íntim pels pocs músics que ocupaven l’escenari de la sala Oriol Martorell, però que van demostrar que eren exquisits ambaixador­s de la causa que defensaven, ben capitaneja­ts per l’articulaci­ó pulcra, minuciosa i imaginativ­a de Schoonderw­oerd.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain