La Vanguardia (Català)

El València confia la banqueta al debutant Gary Neville i el seu germà

- BARCELONA Redacció

Gary Neville serà presentat avui com a entrenador interí del València fins al final de la temporada en substituci­ó de Nuno. L’exlateral del Manchester United, de 40 anys, s’instal·larà a la banqueta de Mestalla després del partit de dissabte davant el Barcelona i debutarà en el decisiu duel de la Lliga de Campions de dimecres davant l’Olympique de Lió. Debutarà en el sentit més ampli del terme, ja que l’anglès no té més experiènci­a com a entrenador que el càrrec d’ajudant de Roy Hodgson en la selecció d’Anglaterra, càrrec que mantindrà fins a l’Eurocopa. El que sí que ha deixat Gary Neville és el seu lloc de comentaris­ta al canal Sky Sports.

Es miri com es miri és una decisió arriscada del propietari de l’entitat, Peter Lim, per a una banqueta elèctrica, fiscalitza­t per una afició extremadam­ent exigent amb els tècnics.

“Estem encantats amb haver pogut comptar amb Gary tan ràpidament. És una persona que combina una experiènci­a tècnica, com part del cos tècnic de la selecció d’Anglaterra, i una brillant carrera com jugador en el Manchester United i la seva selecció”, indica la presidenta del club, Lay Hoon Chan, en un comunicat, en el qual subratlla la capacitat de lideratge del tècnic, que va jugar tota la seva carrera com a futbolista (17 anys) amb els

red devils fins a la seva retirada el 2011.

Phil Neville, 38 anys, que des d’aquesta temporada exerceix com a segon entrenador del València, continuará en la mateixa funció, ara a les ordres del seu germà. Tots dos són amics personals de Peter Lim i segons van difondre mitjans britànics són socis en alguns negocis a Manchester. Un argument que contribuir­ia a explicar la sorprenent contractac­ió d’un tècnic que va agrair la “grandíssim­a oportunita­t” que li brinda el València. “És un club enorme, d’immens prestigi”, va dir Gary Neville.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain