La Vanguardia (Català)

Montoro respon a l’AIReF en el dèficit autonòmic

- MADRID EP

El ministre d’Hisenda i Administra­cions Públiques, Cristóbal Montoro, va afirmar ahir que les comunitats autònomes “mai no han estat tan a prop del principi d’estabilita­t pressupost­ària” com ho estan ara, en el que constituei­x una resposta frontal a l’informe de l’Autoritat Independen­t de Responsabi­litat Fiscal (AIReF), en el qual advertia que les comunitats autònomes incompliri­en tant l’objectiu de dèficit del 2015 (-0,7%) com el correspone­nt al 2016 (-0,3%).

En roda de premsa a la seu del ministeri, Montoro va indicar que totes les comunitats autònomes “estan en condicions d’assolir” l’objectiu de dèficit per al 2016, recordant que el Govern els facilitarà més finançamen­t l’any que ve donant-los 10.000 milions d’euros més.

“Mai no hem estat tan a prop que les comunitats autònomes siguin ja en l’equilibri pressupost­ari”, ha assegurat després de ser preguntat per l’informe de l’AIReF, que afirma que aquest any el dèficit de les comunitats autònomes es desviarà vuit o nou dècimes i tancarà el 2015 en l’1,5% o 1,6%, més del doble de l’objectiu pactat amb Brussel·les (0,7%). Montoro i l’AIReF mantenen serioses diferèncie­s.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain