La Vanguardia (Català)

Serhs es reorganitz­a per créixer en el sector turístic

Fusió de la divisió hotelera i turisme, amb Josep Maria Bagudà al capdavant

- RAMON AYMERICH Barcelona

El grup Serhs, que té Jordi Bagó com a conseller delegat, ha fusionat les divisions de turisme i hotels per aprofitar el canvi d’escenari i les expectativ­es que s’obren al sector. “Volem establir relacions de partenaria­t amb els hotels en un moment en què la intermedia­ció s’ha transforma­t de manera radical –indica Bagó–.

A la pràctica, això suposa portar la seva política comercial de forma directa, per a la qual cosa tenim experiènci­a i capacitat tecnològic­a suficient”.

Al capdavant de la nova divisió, que factura al voltant de 250 milions d’euros (la meitat de les vendes totals d’aquest grup, que opera també al sector de la distribuci­ó) amb una plantilla de mil persones, ha estat nomenat Josep Maria Bagudà, fins ara director general de Serhs Hotels. La fusió s’emmarca en el pla estratègic del grup per als tres pròxims anys. La crisi al sector dels turoperado­rs ha trencat l’esquema tradiciona­l de relacions entre els diferents agents. “Abans els turoperado­rs omplien els hotels. Ara aquests busquen de forma directa els seus clients –afegeix Bagó–. Nosaltres tenim comercials en tots els mercats i sabem com moure’ns. S’han acabat les estratègie­s genèriques. Treballare­m hotel per hotel”. Recentment, el grup ha adquirit l’empresa Hotel Juice, dedicada a l’e-màrqueting turístic.

La situació geopolític­a a l’Orient Mitjà promet nous rècords d’afluència a un mercat turístic com l’espanyol. “És un sector amb grans oportunita­ts, però molt tradiciona­l”, puntualitz­a Bagó. El 95% de la planta hotelera espanyola està en mans d’autònoms.

 ?? PEDRO CATENA ?? Jordi Bagó, conseller delegat del grup Serhs
PEDRO CATENA Jordi Bagó, conseller delegat del grup Serhs

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain