La Vanguardia (Català)

Otaduy: artesania nupcial de Gràcia a Londres

- M. GALTÉS

Carolina Otaduy va crear el seu taller de vestits de núvia el 2011, a casa seva, a Barcelona; venia d’una carrera profession­al en àrees de creativita­t i màrqueting, i després de fer-li el vestit de núvia a una amiga, es va llançar a crear una petita col·lecció. Un any després obria una botiga al barri de Gràcia, que va convertir després en atelier; el 2014 va posar botiga a Madrid, i ara acaba d’obrir el seu propi establimen­t a Londres, al barri de Camden.

“Tenim un disseny modern que, combinat amb la producció artesanal feta a Barcelona, atreu molt a l’estranger”, explica la dissenyado­ra i propietàri­a de l’empresa.

Otaduy, amb vendes superiors al mig milió d’euros, explica, realitza tota la producció pròpia, amb una plantilla de 12 persones, al seu taller de Barcelona: el creixement ha motivat el pròxim trasllat de l’atelier a un nou espai a prop de Sagrada Família.

La marca, amb l’impuls de blogs i revistes de moda nupcial a nivell internacio­nal, ven també en botigues multimarca del sector (amb col·leccions prêt-àcouture). Exporta el 20% de les seves vendes, i aquest serà el vector de creixement, explica Otaduy: “el handmade in Barcelona agrada molt”.

 ?? ARXIU ?? Carolina Otaduy
ARXIU Carolina Otaduy

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain