La Vanguardia (Català)

Habitaclia s’enlaira

El portal immobiliar­i líder a Catalunya i les Balears entra a València i Múrcia

- ROSA SALVADOR Barcelona

Habitaclia s’ha convertit en el portal immobiliar­i més important de Catalunya, amb 2 milions d’usuaris únics al mes, sense gairebé fer soroll, i finalment s’ha decidit a “fer el salt” fora de Catalunya i les Balears, on opera des de la seva fundació, el 2001. Així, el grup ha obert a València, de moment amb una campanya promociona­l que li ha permès captar com a clients un miler d’immobiliàr­ies de la comunitat, i preveu entrar en els propers mesos a l’àrea de Múrcia.

“Per nosaltres és una expansió natural, de taca d’oli, del nostre mercat, pel nostre coneixemen­t de la costa, la proximitat i fins i tot l’idioma”, assenyala el seu director general, Javier Llanas.

Habitaclia va néixer de la mà de Jordi Peña Sastre, un enginyer informàtic de La Salle, que ara n’és l’accionista únic, el 2001, un moment d’eclosió de l’economia puntcom. El portal va rebutjar obrir el capital a grups financers i va aguantar la punxada d’aquesta bombolla, i després el de la immobiliàr­ia, i a partir del 2010 va fer un salt endavant amb la incorporac­ió de quadres directius i d’un director general. “Som rendibles, així que hem pogut autofinanç­arnos”, assenyala Llanas, sense voler donar detalls. El portal va facturar l’any passat 5 milions d’euros, amb 70 treballado­rs, i espera tancar aquest any amb un 20% de creixement i amb una alça encara més gran el 2016, quan comenci a facturar a València.

Habitaclia va apostar el 2011 per evitar l’expansió en benefici de la “immersió”: fer-se fort als mercats en els quals operava, amb un esforç més important per captar immobiliàr­ies, grans com les bancàries i petites com firmes locals que venen

La firma, de propietat familiar, factura 5 milions d’euros i ocupa 70 treballado­rs

5 pisos a l’any. “Treballem amb 2.700 immobiliàr­ies, el 60% de les que hi ha a Catalunya, i el nostre objectiu és arribar al 75%. I hem centrat les nostres inversions a tenir una bona plataforma, molt senzilla, i multidispo­sitiu, i amb un sistema específic de mapes per localitzar immobles, i amb gran pes als cercadors”. El portal anuncia ara 250.000 immobles “veritables: ens centrem a eliminar anuncis ganxo i esborrem els pisos periòdicam­ent perquè no hi hagi pisos que ja s’hagin venut”, assegura. A partir del 2010, a més, es van centrar a “ajudar les immobiliàr­ies a augmentar les seves vendes, fent pràcticame­nt de consultori­a –explica Llanas–, i això al final ha permès fer enlairar la companyia”.

 ?? PEDRO CATENA ?? Des de
Mataró. El portal ha allotjat la seu a l’antiga biblioteca de Caixa Laietana, on van estudiar generacion­s
de joves
PEDRO CATENA Des de Mataró. El portal ha allotjat la seu a l’antiga biblioteca de Caixa Laietana, on van estudiar generacion­s de joves

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain