La Vanguardia (Català)

El mediador promou el diàleg i facilita acords

-

Les persones mediadores inscrites en el registre del Centre de Dret Privat de Catalunya tenen un títol universita­ri oficial, que complement­en amb una preparació específica en tècniques mediadores que les converteix en expertes en mediació.

Són uns profession­als imprescind­ibles en tot el procés perquè tenen com a objectiu promoure el diàleg i facilitar que les persones en situació de conflicte arribin a acords que facin possible una solució beneficios­a per a tots, i a la vegada més ràpida i econòmica.

El mediador o mediadora no decideix ni imposa res a les parts, sinó que les escolta i les ajuda a trobar, per elles mateixes, una solució constructi­va a través del diàleg. La persona mediadora pot ser designada pels protagonis­tes del conflicte, per serveis privats de mediació o pel Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya del Departamen­t de Justícia.

La intervenci­ó de la persona mediadora fa possible que les parts implicades puguin parlar obertament de les seves diferèncie­s i pactar una resolució a mida de cada cas. El mediador ha de mantenir la confidenci­alitat del que es parla a les sessions –a l'igual que les parts– i ha de ser imparcial en tot moment, és a dir, propiciar el màxim equilibri entre les parts, sense decantar-se per cap d'elles, sinó afavorint i potenciant la participac­ió de les dues per igual. D'altra banda, el mediador ha de ser neutral; el seu punt de vista no pot condiciona­r en cap sentit en el contingut dels acords finals, que les parts han de viure i sentir com a totalment propis.

El mediador pot donar per acabada la mediació si les circumstàn­cies concretes del cas ho fan aconsellab­le.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain