La Vanguardia (Català)

Magnífic inici blanc

La nevada de la setmana passada ha disparat les ganes d’esquiar

- ELISABETH ESPORRÍN Barcelona

Puntual per al debut de la temporada. La nevada primerenca de la setmana passada augura un extraordin­ari pont de la Constituci­ó. Les estacions pirinenque­s tenen uns gruixos de neu de qualitat pols més que

EL MANNÀ DE LES DELÍCIES El negoci de l’esquí assegura el pont de la Constituci­ó, amb una ocupació del 80%

acceptable­s per a l’època de l’any. El bon temps i una ocupació mitjana del 80% seran protagonis­tes els pròxims dies.

La neu ha arribat aquest any com si fos aigua beneita. A diferència de les nevades tardanes de l’hivern passat, la inauguraci­ó de diverses estacions el cap de setmana passat, en què només a les pistes catalanes han deixat la rúbrica més de deu mil aficionats, ha disparat les ganes d’esquiar. Els centres hivernals ultimen els preparatiu­s per obrir el màxim nombre de descensos possible de cara al dissabte vinent. El negoci de l’esquí –amb una previsió de creixement del 10% en la venda de forfets– assegurarà el tan desitjat pont i garanteix a més a més les festes de Nadal.

Des del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida confirmen l’obertura de totes les estacions per al pont i una previsió de fins al 90% de clients a peu de pistes. Xavier Ubeira, director comercial de Baqueira, fa una bona lectura de l’inici de la temporada: “La garantia de neu i de bon temps han propiciat moltes reserves els últims dies, cosa que fa preveure una bona campanya”.

Avalada pels canons de neu, Girona espera un bon pessic d’aficionats que podran esquiar també en horari nocturn a Masella. “La demanda és ara superior a la que hi havia altres anys, incloenthi les reserves de Nadal”, diu Jaume Adserà, president del sector hoteler de la Cerdanya.

La tendència a l’alça arriba fins a Andorra. A més de l’esquí, les activitats paral·leles –excursions amb moto de neu, raquetes i trineus– faran les delícies dels acompanyan­ts. Martí Rafel, director general de les pistes de Vallnord, admet que “les nevades a les portes de l’hivern motiven molt els aficionats”.

El sector nòrdic confia igualment en la meteorolog­ia. Malgrat la falta de canons de neu programada, Lles, Guils, Sant Joan de l’Erm i Tavascan obriran els circuits per a la pràctica de l’esquí de fons i de raquetes.

 ??  ?? Òptimes condicions a Baqueira
Òptimes condicions a Baqueira

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain