La Vanguardia (Català)

La Lliga ven els drets de televisió per 2.650 milions

- JUAN B. MARTÍNEZ Barcelona Partidazo,

La Lliga va donar a conèixer ahir a la nit una gran part del seu repartimen­t televisiu per a les campanyes 2016-2017, 2017-2018 i 2018-2019. En total, l’organisme rector del campionat espanyol s’embutxacar­à 2.650 milions per tres cursos a raó de 883 per cada un. A falta d’adjudicar el matx en obert (es donarà a conèixer avui), el partit de la jornada se’l queda Movistar Plus a canvi de 250 milions per temporada, i els altres vuit partits els ha comprat Mediapro, que els emetrà a través de beIN Sports, per 633,3 milions per campanya. Movistar Plus oferirà el

que inclou 36 matxs de Barça o Madrid, un dels clàssics i un sol duel sense la presència dels dos grans, i BeIn aconseguei­x el gruix de la competició, incloent l’altre clàssic i sempre un partit de Madrid o Barça, tret d’en una de les dues jornades que s’enfronten. En total la Lliga percebrà 883 milions per curs, pels 620 de l’actualitat (la plusvàlua és de gairebé un 35%), amb el que l’objectiu d’assolir els 1.000 milions és més a prop.

A més del matx de la jornada, Movistar Plus es queda amb un partit de Segona Divisió en exclusiva i en primera elecció i amb els sis partits de la fase d’ascens a Primera. BeIn, per la seva part, afegeix a la seva oferta tots els partits de Copa del Rei que siguin de pagament, excloent les semifinals i la final. Aquest canal a més de la Lliga continuarà emetent la pròxima campanya la Champions, l’Europa League i lligues internacio­nals.

Queden per adjudicar (s’espera que sigui avui) el matx de Primera en obert (aquesta campanya l’emet TVE). Aquest lot no pot emetre partits ni del Madrid ni del Barça, ni del València ni de l’Atlètic ni d’equips classifica­ts per a competicio­ns europees. També es preveu adjudicar avui els continguts en obert de Segona Divisió, de la Copa del Rei (un partit per ronda i eliminatòr­ia, excepte la final) i els resums exclusius de cada jornada. Si als 883 milions totals se li afegeixen els ingressos per drets internacio­nals, el campionat ja estarà en 1.374 milions per campanya, molt a prop dels 1.500 milions als quals s’aspirava a arribar en un termini de tres anys.

EL REPARTIMEN­T Movistar Plus es queda amb el ‘Partidazo’ i Mediapro adquireix vuit partits per jornada

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain