La Vanguardia (Català)

Rivera diu que la majoria de votants del PP aprovaria el seu pacte amb el PSOE

El líder de Ciutadans afirma que “és un bon acord” per a Espanya

- IÑAKI ELLAKURÍA Barcelona

Una vegada a l’espai central del tauler polític gràcies a l’acord amb el PSOE, Ciutadans ha començat la seva campanya de seducció dels simpatitza­nts del Partit Popular que estan descontent­s amb la gestió de Mariano Rajoy i que no veuen de mal ull un govern reformista sense la presència de Podem. Alhora, el líder de C’s, Albert Rivera, provava ahir, amb una carta, de persuadir infructuos­ament el president en funcions, Mariano Rajoy, abans del debat d’investidur­a perquè no votés en contra del pacte.

“Tenim l’obligació d’intentar que el PP, i sobretot els seus votants, també estiguin representa­ts en el futur govern d’Espanya”, va declarar ahir Albert Rivera. El líder de C’s està convençut que la majoria dels 7,5 milions d’espanyols que el 20-D van votar el PP “el subscriuri­en, ja que és un bon pacte”. Tant per les mesures de regeneraci­ó democràtic­a i impuls econòmic que conté, i que a parer seu s’adeqüen al pla de reformes que Rajoy li va lliurar a la reunió de l’11 de febrer, com perquè és un fre a una coalició de governs d’esquerres amb gran protagonis­me de Podem.

En el seu argumentar­i de defensa del pacte amb Sánchez, C’s assenyala el seu “compromís” per aconseguir un govern net de corrupció, que defensa la unitat d’Espanya des del constituci­onalisme i que es compromet a dur a terme reformes “necessàrie­s”, com l’eliminació dels furs i les diputacion­s, un pacte nacional per l’Educació i una bateria de reformes socials i ajuts econòmics a pimes i autònoms.

Rivera va destacar ahir “el gran avenç” que suposa que el pacte estigui rubricat per dos “partits d’Estat”, després de “molts anys” en què PP i PSOE pactaven per consolidar les seves majories de governs amb forces nacionalis­tes o independen­tistes, com va ser el cas del PNB i CiU.

Una campanya de seducció, amb el missatge que “ha arribat el moment de la valentia i la generosita­t per prioritzar el que ens uneix”, que coincideix amb la decisió del PP de posar en el seu punt de mira C’s i acusar-los de “frau als seus votants”, a més de ser el còmplice necessari dels socialiste­s per prendre la Moncloa.

Si Rivera busca pescar en calador popular, Rajoy vol recuperar part del vot conservado­r que va emigrar a la formació liberal el 20-D. Tot i així, el líder liberal va sol·licitar ahir formalment per carta al president del Govern en funcions una entrevista abans del ple d’investidur­a de dimarts vinent, que Rajoy va respondre negativame­nt ahir mateix.

A la carta, Rivera expressa la voluntat d’explicar personalme­nt al president del PP els detalls d’un acord, convençut que pot ser del grat d’una majoria d’espanyols. En aquest sentit, afirma que el contingut del document que el PP va lliurar aC’s, a la reunió que van mantenir Rajoy i Rivera al Congrés l’11 de febrer, està “en consonànci­a” amb el full de ruta subscrit dimarts pel mateix Rivera i el secretari general del PSOE. Abans de rebre la resposta de Rajoy, la iniciativa de Rivera ja va trobar-se amb l’advertimen­t de diversos portaveus populars, que van negar qualsevol possibilit­at de negociació abans del ple d’investidur­a.

Ciutadans destaca que l’acord frena la possibilit­at d’un govern amb Podem i nacionalis­tes

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain