La Vanguardia (Català)

El Govern acomiada l’exdirector d’Infraestru­ctures investigat pel 3%

L’empresa pública al·lega “pèrdua de confiança” per rescindir el contracte a Rosell

- JOSEP GISBERT Barcelona

Josep Antoni Rosell, l’exdirector general d’Infraestru­ctures.cat, investigat per l’anomenat cas del 3%, de presumpte cobrament de comissions per CDC, ha estat finalment acomiadat de l’empresa encarregad­a de les obres públiques de la Generalita­t. La rescissió del contracte, acordada pel consell d’administra­ció, va arribar ahir per mitjà d’un comunicat del Departamen­t de Vicepresi- dència i Economia, al qual està adscrita l’empresa pública, en què de manera breu es justifica la decisió al·legant “pèrdua de confiança” en l’exdirectiu “en la nova etapa”.

Josep Antoni Rosell va ser apartat de les seves funcions de director general el mes d’octubre passat, després que el va arrestar la Guàrdia Civil i va ser implicat en el cas del 3%, però va continuar treballant a Infraestru­ctures.cat en un projecte d’internacio­nalització i investigac­ió. Lla- vors fonts de la Conselleri­a d’Economia van explicar que no l’acomiadave­n perquè, com que el cas estava sota secret de sumari, no hi havia base judicial per justificar-ho i es podria considerar acomiadame­nt improceden­t. Mentrestan­t l’empresa obria una sèrie d’expedients per avaluar la seva pròpia actuació, que avui dia encara no estan tancats. El nou Govern el va mantenir al càrrec, i el mateix president de la Generalita­t, Carles Puigdemont –la setmana passada en la sessió de con- trol del Parlament–, i la portaveu, Neus Munté, han hagut de respondre públicamen­t sobre la situació invocant la presumpció d’innocència i subratllan­t que en cap cas no participav­a en la presa de decisions de la companyia.

El nou departamen­t de Vicepresid­ència i Economia no havia amagat la seva incomodita­t sobre la situació, i va responsabi­litzar de la “recol·locació” de Josep Antoni Rosell el Govern que encara presidia Artur Mas –cosa que a la pràctica denotava una certa ten- sió entre CDC i ERC–, però l’ha resolta finalment amb un acomiadame­nt emparat en “la normativa laboral i administra­tiva vigent” que regula els contractes d’alta direcció. L’acomiadame­nt, que és efectiu des d’ahir mateix, i pel qual l’exdirectiu no té dret a indemnitza­ció perquè es tracta precisamen­t d’un contracte d’alta direcció. Malgrat això, i segons fonts del Govern coneixedor­es del cas, l’anterior gabinet de CiU l’hauria incorporat a l’estructura empresaria­l amb un contracte laboral, que Josep Antoni Rosell entendria que sí que li donaria dret a indemnitza­ció.

Ara el tomb en la posició del nou Govern i la decisió sobre la rescissió del contracte obeeix, segons les mateixes fonts, a la voluntat d’aclarir totes les sospites i d’allunyar el més petit dubte sobre la integritat del comportame­nt del gabinet que presideix Carles Puigdemont.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain