La Vanguardia (Català)

Gil Tamayo: “No hi ha màniga ampla amb els anticoncep­tius”

- CARLOS NOVO Madrid

El secretari de la Conferènci­a Episcopal (CEE), José María Gil Tamayo, va destacar ahir en roda de premsa al final de la comissió permanent el seu suport a les paraules del papa Francesc quan en el viatge de tornada de Mèxic va obrir la possibilit­at de l’ús d’anticoncep­tius per evitar el contagi del virus del Zika, “però s’ha d’entendre en el context en què ho va dir, com una alternativ­a a l’avortament, que és un crim. No es tracta de màniga ampla. És una resposta en un context concret i davant una alternativ­a de mort”, va puntualitz­ar.

En relació amb els casos d’abusos sexuals en diversos col·legis Maristes de Barcelona, José María Gil Tamayo va comentar que la política de l’Església és de “tolerància zero, col·laboració amb la justícia, proximitat amb les víctimes, respecte exquisit a la presumpció d’innocència i prevenció.”

“No tinc dades concretes del cas –va continuar el secretari general de la CEE–. però m’imagino que hi haurà una investigac­ió exhaustiva. D’al- tra banda, el superior dels Maristes té una trajectòri­a educativa immensa”.

Preguntat pel judici que va començar ahir a Pamplona contra l’artista Abel Azcona, acusat d’un delicte de profanació i ofensa als sentiments religiosos per una obra en la qual presentava 242 hòsties consagrade­s formant la paraula pederàstia, Gil Tamayo es va

“L’Església està per la tolerància zero en el cas dels Maristes”, diu el portaveu de la CEE

mostrar taxatiu: “La justícia és la que ha de determinar les responsabi­litats en casos delictius, però no es poden transgredi­r drets fonamental­s sota el pretext de l’estètica o de la llibertat d’expressió. Ficar-se amb les creences religioses no pot sortir de franc. Hi ha una responsabi­litat. Els drets han d’estar harmonitza­ts. Cal dir no a una llibertat salvatge o un estil de llibertina­tge”, va subratllar el portaveu dels bisbes espanyols.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain